Manisa Manisa'da atık su arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak

Manisa'da atık su arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak

12.11.2020 - 15:50 | Son Güncellenme:

Manisa'da atık su arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak

Manisada atık su arıtma tesisi olmayan ilçe merkezi kalmayacak

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bereketli Gediz ve Bakırçay havzalarını korumak için 330 milyon liralık yeni bir yatırım hamlesi gerçekleştiriyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Manisa bırakmak için çevreci yatırımlarına devam ediyor. Manisa Merkez, Turgutlu, Soma, Gördes, Alaşehir Merkez ve Kavaklıdere'ye yeni atık su arıtma tesisleri inşa ederek Gediz ve Bakırçay'a nefes aldıran MASKİ, il genelinde toplamda 19 atık su arıtma tesisini işletiyor. Manisa'nın doğasının korunması için yeni tesis hamleleri de yapılarak Demirci, Selendi, Sarıgöl ve Köprübaşı ilçelerine atık su arıtma tesisleri kazandırılacak. İlçelerde içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları da yapılacak.

'330 MİLYON LİRALIK ATIKSU ARITMA TESİSİ VE ALTYAPI YATIRIMI GELİYOR'

MASKİ Genel Müdürlüğünün 2020 yılı 2. Olağan Genel Kurulu'nda yeni atık su arıtma tesisi ve altyapı yatırımlarına değinen Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, "Yüzde 50'si İller Bankası tarafından hibe edilecek SUKAP projesi kapsamında Demirci ilçemize atık su arıtma tesisi, 85 kilometre içme suyu ve 80 kilometre kanalizasyon hattı, Selendi ilçemize atık su arıtma tesisi, 37 kilometre içme suyu, 39 kilometre kanalizasyon ve 10 kilometre yağmursuyu hattı, Sarıgöl ilçemiz ile Kırkağaç ilçesi İlyaslar mahallemize de atık su arıtma tesisi kazandıracağız. Bu yatırımların öngörülen bedeli 230 milyon TL'dir. Köprübaşı merkez atık su arıtma tesisi ile ilçe merkezi ve Borlu mahallesi altyapı çalışmaları için de İller Bankası'na 100 milyon liralık kredi başvurusunda bulunacağız. Bu yatırımlarımız ile atık su arıtma tesisi olmayan ilçe merkezimiz kalmayacak" diye konuştu

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI