Turgutlu Turgutlu'da yağmur etkili oldu

Turgutlu'da yağmur etkili oldu

13.12.2020 - 01:24 | Son Güncellenme:

Turgutlu'da yağmur etkili oldu

Turgutluda yağmur etkili oldu

Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU (Manisa), (DHA)- MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde, kuvvetli yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluşurken, kanalizasyonların taşması sonucu sokaklar sular altında kaldı.
Turgutlu’da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. İstasyonatı Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Mustafa Kemal Mahallesi ve Albayrak Mahallesi’nde bulunan bazı kanalizasyonların taşması sonucu  sokaklar sular altında kaldı. Su taşkınlarının yaşandığı sokaklara giderek incelemede bulunan Turgutlu Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Burhan Irk, yaptığı açıklamada: “Bu tür su taşkınları daha önce defalarca yaşandı. Daha önce Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Yatırım Daire Başkanlığına, MASKİ Turgutlu Sorumlusu Ramazan Ulak’a konuyu defalarca ilettim, vatandaşlarımızın mağdur olduğunu belirttim. Bu bölgelerde yağmur suyu hattı çalışması yapılacağı sözü verilmişti. Ancak burada sorun hala devam ediyor, yağmur suyu hattı ile, kanalizasyon hattı aynı hattan sağlandığı için burada sular taşıyor. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Öte yandan, yaşanan su taşkınlarından dolayı yetkililerden yardım isteyen vatandaşlar, “Her yağmur yağdığında burası ne zaman su altında kalacak diye beklemek istemiyoruz. Yetkililerden ricamız bir an önce bu sorunlara bir çözüm bulunması" diye belirtti.

FOTOĞRAFLI