Manisa YÖK Başkanı Erol Özvar: Üniversitelerle sıkça bir araya gelmeyi ve birlikte çalışmayı planlıyoruz

YÖK Başkanı Erol Özvar: Üniversitelerle sıkça bir araya gelmeyi ve birlikte çalışmayı planlıyoruz

23.10.2021 - 15:44 | Son Güncellenme:

YÖK Başkanı Erol Özvar: Üniversitelerle sıkça bir araya gelmeyi ve birlikte çalışmayı planlıyoruz

YÖK Başkanı Erol Özvar: Üniversitelerle sıkça bir araya gelmeyi ve birlikte çalışmayı planlıyoruz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın (ÜAK) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, üniversitelerle sıkça bir araya gelmeyi ve birlikte çalışmayı planladıklarını belirtip, "Bu bağlamda üniversitelerimizle daha katılımcı ve yakın iletişim içinde olarak, Türk yükseköğretim hayatına birlikte büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Yönetim Kurulu Toplantısı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Erol Özvar'ın başkanlığındaki toplantıya ÜAK Yönetim Kurulu Üyesi olan Ankara Üniversitesi , Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi rektörleri katıldı. Toplantıda Türk Yükseköğretiminin halihazırdaki durumu ve geleceğe ilişkin beklentiler konuşuldu. ÜAK'a yapılan başvuruların değerlendirilme sürecine yönelik iyileştirme çalışmaları da ele alındı.
YÖK Başkanı Erol Özvar, toplantı sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, YÖK olarak yükseköğretimde yeni dönemde üniversitelerle daha yakından bir iletişim kurarak, üniversitelerin çeşitli iş birlikleri çerçevesinde gerçekleştirdikleri toplantılara iştirak etmeye devam ettiklerini kaydetti. Bu kapsamda Manisa Celal Bayar Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldığını aktaran Özvar, "Toplantı vesilesiyle ÜAK Yönetim Kurulunu oluşturan üniversitelerimizin değerli rektörleriyle bir araya gelip, akademimizdeki son durumu ele aldık. ÜAK'a yapılan başvuruların değerlendirilme sürecine yönelik iyileştirme çalışmalarını görüştük. YÖK olarak, üniversitelerimizle sıkça bir araya gelmeyi ve birlikte çalışmayı planlıyoruz. Bu bağlamda üniversitelerimizle daha katılımcı ve yakın iletişim içinde olarak, Türk yükseköğretim hayatına birlikte büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyorum."

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI