Kızıltepe Vefa Sosyal Destek Grubu, baba- oğlu barıştırdı

Vefa Sosyal Destek Grubu, baba- oğlu barıştırdı

26.04.2020 - 17:15 | Son Güncellenme:

Vefa Sosyal Destek Grubu, baba- oğlu barıştırdı

Vefa Sosyal Destek Grubu, baba- oğlu barıştırdı

Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Kızıltepe ilçesinde ailesiyle tartıştıktan sonra evi terk eden Ferhat K., Vefa Sosyal Destek ekipleri tarafından babasıyla barıştırıldı.
Kızıltepe Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu, koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik hastalara yönelik destek çalışmaları sürüyor. Ekipler, yaşlı ve kronik hastalar dışında sosyal faaliyetlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, ilçede yaşayan Ferhat K.'nın ailesiyle tartıştan sonra evini terk ettiğini öğrendi. Ferhat için girişimlerde bulunan ekipler, yaptıkları çalışmayla babasıyla barıştırarak, evine dönmesini sağladı.
Vefa Sosyal Destek Grubu, bugüne kadar ihtiyaç sahibi 750 aileye ulaştığı, doğum günü kutlaması, eczaneden ilaç almak, gıda, maske, eldiven, mezarlık ziyareti, gibi talepleri de karşıladıkları öğrenildi. 
Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Vefa Sosyal Destek Grubu'nu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakam Çam, fedakarca çalışan ekibi teşekkürlerini iletti.

FOTOĞRAFLI