Midyat Midyat'ta kadınlara yüzde 90 hibeyle süt sağım makinesi

Midyat'ta kadınlara yüzde 90 hibeyle süt sağım makinesi

04.12.2020 - 12:26 | Son Güncellenme:

Midyat'ta kadınlara yüzde 90 hibeyle süt sağım makinesi

Midyatta kadınlara yüzde 90 hibeyle süt sağım makinesi

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde 'Hijyenik sütler yorulmayan bedenler projesi' kapsamında 19 süt üreticisi kadına yüzde 90 hibeyle süt sağım makinesi dağıtıldı. 
Midyat Kaymakamlığı ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nce yürütülen 'Hijyenik sütler yorulmayan bedenler projesi' kapsamında, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (GAP) desteğiyle alınan süt sağım makineleri, 19 süt üreticisi kadına yüzde 90 hibeyle dağıtıldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Kaymakam Tekin Dundar, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Kadri Tutak, Ziraat Odası Başkanı Abdulhalim Gümüş, veteriner hekimler ve süt üreticileri katıldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürü Kadri Tutak, hayvancılık sektörünün önemli bir kısmını oluşturan süt sığırcılığının ülke ekonomisi içindeki yerinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, "Elle sağım yapmak hem fazla iş gücüne hem de zaman kaybına neden olduğu için dezavantajları bulunmaktadır. Bu makineler ile bunlar artık olmayacak ve kadın çiftçilerimiz rahat edeceklerdir. Bu makineler ile hayatın yükünü çeken çiftçi kadınlarımızın hayat standardı yükselecek. Kendilerine, ailelerine ve çocuklarına daha fazla zaman ayırmaları mümkün olacaktır" dedi.
Süt üreticisi kadınlar da makinelere kavuşmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, daha az yorularak kısa sürede sağım yapabileceklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI