Mardin MİDYAT'TA EBE VE HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

MİDYAT'TA EBE VE HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

13.05.2014 - 16:26 | Son Güncellenme:

.

MİDYATTA EBE VE HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Midyat Devlet Hastanesi tarafından Hemşire ve Ebeler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Bir otelde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı, Başsavcı Adnan Küçüyumuk, Ağır Ceza Başkanı Sezgin Güverçin, Belediye Başkan Vekili Mehmet Taş, İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Mardin Halk Sağlığı Müdürü Nurettin Özdener, hastane başhekimi Opr. Dr. Bilal Arıkan, merkez ve ilçe hastane yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Türkiye’de insanların artık sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayabildiğini söyledi. kaymakam Bingöl, "Bu konuda siz değerli çalışanların emeği çok büyük. Bizler zaman zaman sağlıkla ilgili beklentilerimiz vatandaş olarak çok yüksek olduğu için sizlere karşı kırıcı olabiliyoruz. Ama bu kendi sevdiklerimizin daha iyi hizmet alabilmesi içindir. Ben bunu halkımız adına yürekten söyleyebilirim. Sizler bizim için değerli olmazsanız, biz kendimizden bile kıskandığımız en değerli varlıklarımızı size emanet etmezdik. Allah sizleri bizim başımızdan eksik etmesin. Teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı ise, "Sağlık hizmeti çok zahmetli bir görev, tüm hemşire ve ebe arkadaşlarımızın gecelerinin güzel geçmesini diliyor günlerinin en kötü günlerinin böyle geçmesini diliyor hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kulandı.
Yapılan konuşmaların ardından yılın ebesi olarak Şefika Yıldırım seçildi. Yıldırım'ın plaketini Midyat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yöneticisi Opr. Dr. Bilal Arıkan verdi.