MersinAKDENİZ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

AKDENİZ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

17.11.2014 - 15:45 | Son Güncellenme:

.

AKDENİZ KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Ekim ayı içerisinde 8. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek ’Eş Başkanlık’ sistemine geçen Akdeniz Kent Konseyi, yeni dönemin ilk Yürütme Kurulu toplantısını yaptı. Toplam 67 kurum temsilcisinin rekor katılımıyla toplanan konseyde İcra Kurulu, Meclis ve Çalışma Grupları belirlenirken, Genel Sekreterliğe Cavidan Demirağ seçildi.
Akdeniz Kent Konseyi, yeni dönemin ilk Yürütme Kurulu toplantısını yaptı. Eş Başkanlık sistemine geçen ve Ful Uğurhan ile Faik Burakgazi’nin Eş Başkanlığa seçildiği konseyin ilk toplantısında, İcra Kurulu, Meclis ve Çalışma Grupları üyelikleri belirlendi. Toplantı gündeminin 1. maddesinde yer alan açılış konuşmasında söz alan Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Ful Uğurhan, Akdeniz’deki değişik sosyo-kültürel kesimler nedeniyle konseyin herkesin temsil edildiği nitelikte olduğuna vurgu yaptı. Uğurhan, ayrıca slayt gösterisi eşliğinde kent konseylerinin görev, yetki ve sorumluluklarını anlatan bir de sunum gerçekleştirdi.
Mersin adına bütün umut, heyecan ve enerjilerini konsey çatısı altında birleştiren tüm kurum temsilcilerine teşekkür eden Konsey Eş Başkanı Faik Burakgazi ise, verimli bir dönem oluşturmak zorunda olduklarının altını çizdi. Bu verimliliği arttırmak için konsey üyelerine de önemli görevler düştüğüne değinen Burakgazi, “Kent yararına gelecek olan bütün önerileri konsey çatısı altında değerlendirmeye hazırız. Mersin, birçok özelliği bakımından hemen hemen eşi benzeri olmayan bir kenttir. Kendine özgü sorunları ve avantajları var. Sorunların önemli bir kısmı ise Akdeniz ilçesinde yoğunlaşıyor. Bu açıdan diğer kent konseyleriyle istişarelerimiz olacak ve kentin sorunlarına ortak çözümler üretmeye çalışacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Yürütme Kurulu içerisinden 14 kişiden oluşan bir İcra Kurulunun oluşturulması ile ilgili gündem maddesine geçildi. Gelen öneriler ve yapılan seçim sonucunda şu isimler kurumlarını temsilen Akdeniz Kent Konseyi İcra Kurulu üyelikleri için belirlendi, "Mesut Özcömert, Cana Yüce, Özcan Purcu, Cavidan Demirağ, Mustafa Müderrisoğlu, Ali Tanrıverdi, Sait Karlı, Yiğit Gökşen, Ebru Lale Demir, Hanife Körünoğlu, Pakize Güler, Nevra Akdemir, Sibel Gazi ve Abdullah Ayan."
İcra Kurulu üyelerinden Cavidan Demirağ, yeni dönemi için Genel Sekreterliğe oybirliği ile seçildi. Akdeniz Kent Konseyi’nin yeni seçilen tüm kurullarını kutlayan Demirağ, bu çalışma döneminde Mersin’in genelini kapsayacak çalışmalara imza atmayı planladıklarını söyledi.
Daha sonra gündemin 3. maddesinde yer alan, meclisler ve çalışma grupları belirlendi.