Anamur Anamur'da yüz yüze eğitim başladı

Anamur'da yüz yüze eğitim başladı

02.03.2021 - 13:50 | Son Güncellenme:

Anamur'da yüz yüze eğitim başladı

Anamurda yüz yüze eğitim başladı

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Anamur ilçesinde kontrollü normalleşme sürecinin başlamasının ardından yüz yüze eğitim başladı. 
Koronavirüsle mücadele kapsamında eğitim öğretimde de yerinde karar uygulaması başlatılırken, ilçede okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullar, sınav öğrencileri olan 8'inci ve 12'nci sınıflar için alınan yoğun tedbirlerle birlikte yüz yüze eğitim başladı.
Şehit Hasan Kuş İlkokulu'nda ders başı öncesi tören düzenlendi. Törende konuşan Okul Müdürü Ahmet Cihankar, eğitim sürecinde sosyal mesafe ve hijyen kuralları kapsamında sınıfları ikiye böldüklerini, birinci bölüm öğrencilerin pazartesi-salı, diğer yarısının ise perşembe-cuma geleceklerini, çarşamba günü de okulu dezenfekte edeceklerini söyledi. Eğitimin kesintisiz devam etmesi için velilerin de okul dışında hijyen kurallarına uymaları gerektiğini vurgulayan Cihankar, saat 8.30’da başlayacak olan derslerin 30 dakika, tenefüslerin ise 10 dakika olduğunu duyurdu.
Öğrenciler ise okulu çok özlediklerini ve bir an önce koronavirüsün sona ererek kesintisiz eğitime geçmek istediklerini söyledi.
İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler sınıflarına girerek ders başı yaptı.

FOTOĞRAFLI