Mersin Başkan Can, 2017 Yılı Hizmetlerini Değerlendirdi

Başkan Can, 2017 Yılı Hizmetlerini Değerlendirdi

03.01.2018 - 15:11 | Son Güncellenme:

.

Başkan Can, 2017 Yılı Hizmetlerini Değerlendirdi

MERSİN (AA) - Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2017 yılında belediye tarafından yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Haberin Devamı

Başkan Can, yaptığı açıklamada, ilçede 2017 yılında en iyi hizmeti yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Kamu kurumlarına destek verdiklerini aktaran Can, Altaylılar ve Ergenekon mahallelerinde yapılacak 2 okul için projeye belediye tarafından yaklaşık 498 bin lira destek verdiklerini kaydetti.

Can, Göçmen Sağlığı Merkezi'nin uygun yere yapılması için 841 metre karelik bir alanın Sağlık Bakanlığına tahsisini yaptıklarını bildirerek, "Proje yaklaşık 1 milyon lira bedel değerinde yapılan işlem. Proje değişikliği olacağı için Sağlık Bakanlığının bu konuda yeni bir proje şansı olmadığı için Tarsus Belediyesi buranın proje bedelini de üstlenmiş bulundu." ifadesini kullandı.

İlçedeki cezaevi içerisinde olan bazı eksikliklerin giderildiğini belirten Can, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Cezaevi ziyaretinde kadın mahkumların anne sütlerini muhafaza etmesi nedeniyle buzdolabı ve askerlerin koğuşlarına klima ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Yardımcı olarak, o sıkıntıları da çözdük. Tarsus'a üniversite kurulması için Takbaş'ta bulunan 350 dönümlük üniversite alanı 780 dönüme çıkarıldı. Kentteki yurt sıkıntısını çözmek adına eski belediye binamızı 10 yıllığına Kredi Yurtlar Kurumu'na ücretsiz bir şekilde kullanması için tahsis ettik. Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin plan uygulaması için ÇED raporu ve diğer işlevler için şehrimizdeki işsizlik sorununun çözümü için ve ekonomiyi biraz daha canlı tutmak adına 276 bin lira ilk etapta plan çalışması için destek verdik. Biz siyaset yapmıyoruz, icraat yapıyoruz."