ErdemliKayalıklarda bir gün mahsur kalan yavru keçi kurtarıldı

Kayalıklarda bir gün mahsur kalan yavru keçi kurtarıldı

13.09.2020 - 13:34 | Son Güncellenme:

Kayalıklarda bir gün mahsur kalan yavru keçi kurtarıldı

Kayalıklarda bir gün mahsur kalan yavru keçi kurtarıldı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde kayalıklarda bir gün boyunca mahsur kalan yavru keçi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından kurtarıldı.
İlçeye bağlı Kösbucağı Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Raziye Demir’e ait yavru keçi dün kayalıklarda mahsur kaldı. Bölgedeki vatandaşların yoğun uğraşlarına rağmen sarp kayalıklardan kurtarılamayan ve halsiz düşen keçi için yetkililerden yardım istendi. İhbar üzerine harekete geçen AKUT Mersin ekibi, ipli erişim çalışması başlattı. Güvenlik önlemlerini alarak ip yardımı ile yavru keçiyi bulunduğu yerden kurtaran ekipler, aç ve susuz kalan yavru keçiye ilk müdahaleyi yaptı. Yavru keçi daha sonra sahibine teslim edildi.
KEÇİYE AKUT İSMİ VERİLDİ
Keçinin sahibi Raziye Demir, operasyonun ardından AKUT Mersin ekibine teşekkürlerini sunmak için keçisine AKUT ismini verdi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ