Erdemli Mersin Büyükşehir’den Erdemli ’de gönüllü katılım toplantısı

Mersin Büyükşehir’den Erdemli ’de gönüllü katılım toplantısı

01.09.2020 - 17:45 | Son Güncellenme:

Mersin Büyükşehir’den Erdemli ’de gönüllü katılım toplantısı

Mersin Büyükşehir’den Erdemli ’de gönüllü katılım toplantısı

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, kadınların belediye hizmetlerine katılımını sağlamak amacı ile başlattığı 'Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantıları' Erdemli ilçesinde de gerçekleşti.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın, Mersinli kadınların belediye hizmetlerine katılımını sağlamak amacı ile başlattığı ‘Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım Toplantıları’ sürüyor. Erdemli ilçesi Elvanlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kadın ve Aile Hizmetlerine Gönüllü Katılım projesinin ilk gönüllü olan, Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Büyükşehir Belediyesi Erdemli Şube Müdürlüğü Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Mersinden Kadın Kooperatifi kurucu ortaklarından Eylem Bozdoğan, birim amirleri ve Elvanlı Mahallesi sakinleri katıldı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde kurulan Gönüllüler Şube Müdürlüğü aracılığıyla çalışmalarda gönüllü faaliyet gösterecek vatandaşların başvurularının alındığı toplantıda konuşan Meral Seçer, kendisinin de belediye hizmetlerine gönüllü olarak katıldığını belirterk, "Toplantılarımız çok verimli geçiyor. Kadınlarımız neler üretiyor ve neler yapıyorlar, ne yapmak istiyorlar veya yaptıkları şeyler üzerinde biz nasıl bir değerlendirme yapabiliriz gibi konularda karşılıklı yaptığımız konuşmalarda güzel sonuçlar çıkarmamamıza sebep oluyor" dedi.
Mut ve Silifke ilçelerinde gerçekleştirilen toplantılarda da kadınların kadın üretici pazarı isteklerinin olduğunu ifade eden Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Üreticiler Pazarı konusundaki çalışmalarda sona gelindiğini kaydetti.
Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli tarafından koronavirüs konusunda bilgilendirme yapıldığını ifade eden Meral Seçer, görevli sağlık personeli tarafından salgından korunmak için neler yapılması gerektiğinin pratik yöntemlerinin anlatıldığını belirtti.
Meral Seçer, koronavirüs pandemisi dolayısı ile yarım kalan toplantıların pandemik koşullar altında da devam ettirileceğini ifade etti.
Toplantı sonunda söz alan kadınlar, görüş ve önerilerini iletti. Programa dahil olmak isteyen kadınlar ise form doldurdu.

FOTOĞRAFLI