MerkezAkkuyu Nükleer A.Ş. yeni firmayla anlaşma imzaladı

Akkuyu Nükleer A.Ş. yeni firmayla anlaşma imzaladı

30.07.2022 - 14:04 | Son Güncellenme:

Akkuyu Nükleer A.Ş. yeni firmayla anlaşma imzaladı

Akkuyu Nükleer A.Ş. yeni firmayla anlaşma imzaladı

MERSİN, (DHA)- AKKUYU Nükleer A.Ş., yapımı süren nükleer santral inşaatının işleri için TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi ile sözleşme imzaladı.
Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasındaki çalışmalar devam ederken tüm işler için yeni bir firma ile sözleşme imzalandı.
Sözleşme hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Proje yönetimi tarafından Akkuyu NGS Projesi’nde çalışmalarını tamamlayan IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yapılan sözleşme feshedilmiş, inşaat sürecinde yer alan proje katılımcılarının yeniden yapılandırılmasına karar verilmiştir. Akkuyu Nükleer tarafından Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş, Türkiye’de tüzel kişiliği olan TSM Enerji İnşaat Sanayi Limited Şirketi (TSM) ile sözleşme imzalanmıştır. Mevcut alt sözleşmeler kapsamında devam eden tüm işler, Ekim 2019'dan bu yana NGS inşaat projesinde yer alan ve yüksek teknoloji projelerini hayata geçirme deneyimine sahip olan TSM'ye devredilecektir. TSM ile projede yer alan mevcut alt yüklenici şirketler ile arasında, eski ana yüklenici- ortak girişim TITAN2- IC İÇTAŞ İnşaat Anonim Şirketi ile alt yükleniciler arasında akdedilenlere benzer yeni sözleşmeler yapılacaktır. Bu sözleşmelerle şantiyede işin devamlılığının ve kalitesinin sağlanmasının yanı sıra Akkuyu NGS için taahhüt edilen inşaat tarihlerine uyulması, işçilerin çalışma koşulları açısından haklarının korunması ve tüm taşeronların çalışanlarına maaşlarının zamanında ödenmesi de sağlanacaktır." (DHA)

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ