Merkez 'Bir Damla İyilik' projesinde kursiyerler sertifikalarını aldı

'Bir Damla İyilik' projesinde kursiyerler sertifikalarını aldı

24.06.2021 - 11:16 | Son Güncellenme:

'Bir Damla İyilik' projesinde kursiyerler sertifikalarını aldı

Bir Damla İyilik projesinde kursiyerler sertifikalarını aldı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de dezavantajlı kadınların toplumsal hayata entegrasyonunu sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bir Damla İyilik’ projesi kapsamında eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Kültür Merkezi'den gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kent protokolü, paydaş kurum temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Vali Su, "Ne kadar insanımıza dokunabilir, ulaşabilirsek bu bizim için önemli bir kazanımdır. Gayemiz insanlarımızı mutlu kılmak, onların huzurlu bir ortamda, güzel bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Bu çerçevede bu proje, istihdama da çok önemli bir katkı sağlamış oluyor. Kursumuzu bitiren çok değerli hanımefendiler bundan sonra kendi işlerini yapabilme veya başka bir yerde çalışabilme imkânına sahip olabilecek, belki de içlerinden bazıları iş veren pozisyonunda birçok insanımıza iş vermiş olacak” dedi.

İl Emniyet Müdürü Şahne de konuşmasında, “Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak görev ve sorumluluk alanımızdaki Emniyet ve Asayiş hizmetlerinin yanında toplumsal farkındalıkları arttırmaya ve vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla kadınlarımıza yönelik yürütülen 'Bir Damla İyilik' projesi kapsamında tekstil ve makina dokumacılığı alanında kurs düzenlenmiştir.  Bir Damla İyilik projemizle iyilik damlaları önce göle, sonra denize, sonra okyanusa dönüştü. İlimizde böylesine geniş katılımlı ve anlamlı bir projeyi paydaş kurumlarımızla beraber hayata geçirmekten övünç ve mutluluk duymaktayız. Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak toplumsal farkındalıkları arttırmaya yönelik proje ve faaliyetlerimiz sizin desteğinizle devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
FOTOĞRAFLI