Merkez Deneyap Teknoloji Atölyesi ve Genç Ofis açıldı

Deneyap Teknoloji Atölyesi ve Genç Ofis açıldı

02.12.2021 - 14:39 | Son Güncellenme:

Deneyap Teknoloji Atölyesi ve Genç Ofis açıldı

Deneyap Teknoloji Atölyesi ve Genç Ofis açıldı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyesi ve Genç Ofis, Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencilerinin hizmetine açıldı.

Açılış törenine, Vali Ali İhsan Su, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve öğrenciler katıldı.
Vali Su, ilk olarak Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Servet Tazegül Spor Salonu içerisinde yapımı kısa sürede tamamlanarak hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyelerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Projeyle ilgili açıklama yapan Vali Su, Atölyelerin çocukların eğitimlerine büyük bir katkı sağlayacağını ifade ederek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Servet Tazegül içerisine yapılan bu önemli eserle İnşallah ülkemizin teknoloji liderleri, girişimcileri ve mühendisleri yetişecek. Ülkemizin teknolojik anlamda gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak. Nanoteknoloji, uzay teknolojisi, sibernetik gibi birçok dalda çocuklarımız eğitim alıyorlar. İnanıyorum ki ülkemizin milli teknoloji hamlesinde çok ciddi bir ivmeyi yakalamamızda artı bir değer katmış olacaktır. Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin ilimize yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.
Deneyap Teknoloji Atölyesi ziyaretinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mersin Üniversitesi ve Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde üniversite öğrencilerinin eğitim, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile sosyal sorumluluk projelerine daha fazla katılımını sağlamayı amaçlayan 'Genç Ofis' hizmetine açıldı.
Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Merkezi Kütüphanesi yanında, öğrencilerin hem eğlenebileceği hem de ders çalışabileceği bir ortam sağlayan Genç Ofis’te; bağlama, gitar, keman, İngilizce, akıl oyunları, mangala, satranç, dart, masa tenisi, beyzbol, bocce eğitimleri verilmesinin yanında, gençlik kampları, gençlik projeleri, köy okullarına yardım, çevre temizliği gibi faaliyetler de gerçekleştirilecek.
FOTOĞRAFLI