Merkez Mersin'de çevre temizliği

Mersin'de çevre temizliği

16.09.2021 - 12:01 | Son Güncellenme:

Mersin'de çevre temizliği

Mersinde çevre temizliği

MERSİN, (DHA)-MERSİN Deniz Ticaret Odası ve Slow Fish Mersin ekibi, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve çevresel farkındalık oluşturmak için kıyı temizliği etkinliği düzenlendi
Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ile Slow Fish Mersin ekibi iş birliğinde, kara ve denizlerdeki kirlenme tehdidine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla sahil temizliği yapıldı.
'Umduğunu bulamıyorsan bulduğunu topla' sloganı ile duyurulan ve üyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mersin Yelken ve Su Sporları Kulübü, Mersin Tenis Yelken ve Yüzme Kulübü, HiltonSA, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği, Tarsus Slow Food Platformu, AKUT ve ÇEVDOSAN temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda gönüllü katıldı.
Etkinlik kapsamında MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yıldız, Tarsus Slow Food Platformu Lideri Yasmina Lokmanoğlu, MDTO Genel Sekreteri Kpt. Mesut Öztürk, etkinliğe katılan gönüllüler ile birlikte, ciddi şekilde kirletildiği tespit edilen Mersin Tenis Kulübü ile Mersin Deniz Feneri arasındaki bölgeyi temizledi.
Etkinliğin açılışında konuşan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, son dönemde gerek Türkiye'de yaşanan yangın ve sel felaketleri gerekse dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan afetlerin; iklim krizinin etkilerinin ne denli ağır olduğunu ve doğayla uyum içinde yaşamanın önemini hepimize bir kez daha hatırlattığını söyledi.
HEM TEMİZLEDİLER HEM EĞLENDİLER
Etkinlik kapsamında Mersin Tenis Kulübü ile Mersin Deniz Feneri arasındaki bölgede kıyı temizliği gerçekleştirildi. ÇEVDOSAN desteği ile etkinlik alanına cam şişe kumbaraları kalıcı olarak yerleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi de etkinlik alanına gönderdiği deniz süpürgesi ile temizlik çalışmalarına denizden destek verdi.
Deniz kirliliğinin yüzde 80 oranında kara kaynaklı oluğu ve denizlerdeki mikroplastik kirliliğinin hem deniz canlılarını hem insan sağlığını olumsuz etkilediğiöne yönelik mesajların verildiği etkinlikte, gönüllüler tarafından cam ve plastikler başta olmak üzere çok sayıda atık toplandı.
Müzik eşliğinde gerçekleştirilen kıyı temizliği etkinliğinde öğrenciler için mini yarışmalar düzenlendi. Etkinlikte ayrıca MDTO MTAL Görsel Sanatlar Eğitmenleri eşliğinde, toplanan atıklarla balık maketi oluşturuldu. Atıklardan oluşan maketin, çocuklar ve gençlerde çevre duyarlığı oluşturmak üzere farklı okullarda sergileneceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI