Merkez Mersin'de ilk kez yüzme maratonu gerçekleştirildi

Mersin'de ilk kez yüzme maratonu gerçekleştirildi

18.10.2021 - 12:22 | Son Güncellenme:

Mersin'de ilk kez yüzme maratonu gerçekleştirildi

Mersinde ilk kez yüzme maratonu gerçekleştirildi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen 'Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu'nun uzun ve kısa parkurunda toplam 69 yüzücü yarıştı.
Mersin’in tarihinin ilk yüzme maratonu olan 'Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu' gerçekleştirildi. 1200 metre ve 8 bin 400 metrelik iki parkurdan oluşan maratonda, aralarında farklı şehirlerden katılımcıların da yer aldığı toplam 69 yüzücü Mersin maviliklerinde kulaç attı. Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nun ilk yarışı olan 1200 metrelik kısa parkur, sabah saat 10.00’da Mezitli ilçesi Viranşehir Sahili’nde 29 yüzücünün katılımıyla başladı.Maraton’un ikinci yarışı olan 8 bin 400 metrelik uzun parkurun startı ise saat 11.00’de verildi. Yüzücüler Akdeniz’in mavi sularında kıyasıya mücadele ederken, yüzücülerin yakınları da bitiş noktası olan Soli Pompeiopolis Parkı’nda heyecan dolu bekleyiş yaşadı.
Maraton öncesi Sol iPompeiopolis Parkı yanındaki alanda kurulan fuarda, konserler ve dans gösterileri yapıldı. Merkez ilçelerin yanı sıra Mut ve Silifke’den gelen toplam 120 üretici kadın da 60 stantta ürünlerini satma imkanı buldu.
28 Ağustos 1979’da Manş Denizi’ni yüzen ilk Türk kadın Nesrin Olgun Arslan da tarihi bir ilkte Soli Pompeiopolis’te Mersin’in güzel denizinde yüzmenin harika duygular yaşattığını söyledi. Arslan, “1200 metrede yarıştım. 32 dakikada bitirdim. Aslında 30 dakikada yüzerim diyordum ama 2 dakika geç bitirdim. Ama müthiş keyifliydi” dedi.


FOTOĞRAFLI

Yazarlar