Merkez Vali Su: Kadına şiddete asla tolerans yok

Vali Su: Kadına şiddete asla tolerans yok

25.11.2020 - 16:36 | Son Güncellenme:

Vali Su: Kadına şiddete asla tolerans yok

Vali Su: Kadına şiddete asla tolerans yok

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Valisi Ali İhsan Su, Türkiye’de ve kentte kadına yönelik şiddetle mücadele için birçok çalışma gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Kadına şiddete asla tolerans yok” dedi.
 ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadelede İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Turuncu Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan’ın yanı sıra; il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Su, 25 Kasım tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildiğini, bu doğrultuda Türkiye’de ve Mersin’de kadına yönelik şiddetle mücadele için birçok çalışma gerçekleştirildiğini söyledi.
Mersin’de bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla ilgili kurumlarla birçok toplantı düzenlediklerini ve gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirten Vali Su, bu anlamda her türlü çalışma yapılmasına rağmen, zaman zaman toplum içerisinde maalesef aile içi ve kadınlara karşı şiddet görüntüleri ortaya çıkabildiğine dikkat çekerek, "İşte bunları biz hep beraber sıfırlamak için toplu bir mücadeleyi gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede ülkemiz genelinde de ilimiz özelinde de sizlerle beraber daha önceki toplantılarımızda biz dizi eylem programı yapmıştık" diye konuştu.
Kadına yönelik şiddetin önlenebilmesine yönelik olarak yapılan çalışmaların Cumhurbaşkanlığı himayelerinde tüm illerde paydaş bakanlıklar ve kurumlarla ortak yürütüldüğünü dile getiren Vali Su, "Bu çalışmanın içerisinde kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak çok ciddi hem farkındalık eğitimleri yaptık, yapıyoruz hem de değişik uygulamalar gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 
2020-2021 Koordinasyon Planı kapsamında Mersin Valiliği’nin 01.04.2020 tarih ve 9155 sayılı yazısıyla 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' konulu il içi genelgesinin yayımlandığını kaydeden Vali Su, bu çerçevede Sosyal Hizmet Merkezleri Şiddetle Mücadele İrtibat Noktaları, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Aile İçi şiddetle Mücadele Büro Amirlikleri ve adliye içerisinde Adli Destek ve Mağdur Hizmet Müdürlüğü’nün faaliyete geçtiğini dile getirdi.
Vali Su, "Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasından elektronik kelepçe uygulamasına, kadın sığınma evlerimizden diğer bir takım eğitimlere kadar birçok çalışmayı hep birlikte ilimizde de gerçekleştirdik. Bu çalışmalarla bu konuda çok daha iyi bir yere gelmeyi hedefliyoruz. ‘Kadına karşı şiddete sıfır tolerans’ diyoruz. Bu konuda hep birlikte bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerimize çok ciddi bir şekilde devam edeceğiz" dedi.
Vali Su’nun konuşmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Mersin’de kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele yürütülen çalışmalara ilişkin bir sunum yaptı. Toplantı, katılımcıların fikirlerinin alınmasıyla sona erdi.
Toplantının ardından Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 15 Ocak'ta kurulan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğini ziyaret eden Vali Su, burada Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair yürütülen faaliyetler ile ilgili olarak Büro Amiri Komiser Yrd. Betül Yılmaz’dan bilgi aldı

FOTOĞRAFLI