Mersin Mersin Şehitliği'nde Hüzünlü Tören

Mersin Şehitliği'nde Hüzünlü Tören

18.03.2019 - 16:27 | Son Güncellenme:

Mersin Şehitliği'nde hüzünlü tören

Mersin Şehitliğinde Hüzünlü Tören

Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yılı nedeni ile düzenlenen törende hüzünlü anlar yaşandı.
Akbelen Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliği'ndeki törene Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, milletvekilleri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Şehitler Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende 3 pare saygı atışı yapıldı.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Fatih Tuncer, "Ecdadımızın Çanakkale'de kazandığı bu zafer, tarihi boyunca esarete boyun eğmeyen asil milletimizin, kurşunların adeta havada çarpıştığı, metrekareye 6 bin merminin düştüğü, itilaf devletlerinin en güçlü zırhlı donanma gemilerinin boğazın soğuk sularına gömüldüğü destansı bir kahramanlığı verildiği mücadeledir" dedi.
Duygu ve düşüncelerini aktardığı Şehitlik Defterini imzalan Vali Ali İhsan Su ise deftere şunları not düştü:
"Dünyalara değişmeyeceğimiz cennet vatanımıza uzanmaya kalkışan nahamrem ellere göğsünüzü siper ederek asla geçit vermediniz. Milli ve manevi değerlerimiz uğruna yurdumuzun her karışını mübarek kanınızla sulayarak makamların en yücesi olan şehitlik mertebesine eriştiniz. Uğruna şehadet mertebesine eriştiğiniz vatanımızı sonsuza kadar koruma ve yaşatmada en büyük ilham kaynağımız olmaya devam ediyorsunuz. Ruhlarınız şad olsun."
Protokol üyeleri daha sonra şehitlikteki kabirleri ziyaret edip karanfil bıraktı. Şehit ailelerinin gözyaşlarını tutamadığı törende duygu dolu anlar yaşandı.

FOTOĞRAFLI