Mersin SİLİFKE’DE ENGELLİ VE YAŞLILAR İÇİN HASTANE SERVİS ARACI

SİLİFKE’DE ENGELLİ VE YAŞLILAR İÇİN HASTANE SERVİS ARACI

05.08.2016 - 10:55 | Son Güncellenme:

.

SİLİFKE’DE ENGELLİ VE YAŞLILAR İÇİN HASTANE SERVİS ARACI

Silifke Belediyesi, engelli ve yaşlı vatandaşları özel servis aracıyla sağlık kuruluşlarına götürüyor.
Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke’de yaklaşık 2 bin 500 civarında engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, “Tabi biz bu engelli kardeşlerimizin hepsini göremiyoruz. Birçoğu belki evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bizim yapmak istediğimiz bu engelli kardeşlerimizin sosyal hayata karışması ve dışarı çıkması. Belediye olarak bu konuda her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz. Bu düşüncelerden yola çıkarak ilçemizde ilk olarak engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sağlık alanında yaşadığı zorlukları bir bir kolaylaştırmaya çalıştık. Elbette hastaneye ulaşmak, tedavi olmak herkesin hakkı ama hastaneye ulaşma konusunda engelli kardeşlerimizin çok büyük sorun ve sıkıntılar yaşadığını biliyordum. Bir hekim olarak bunu önceden biliyor ve bunun rahatsızlığını hissediyordum. En sonunda bu hayalimizi gerçekleştirdik" dedi.
Engelli ve yaşlı vatandaşları hastaneye ulaşabilmeleri için bir araç temin ettiklerini belirten Turgut, "Bir engelli kardeşimiz hastaneye gitmeyi düşündüğü zaman belediyemizi yani 444 69 20’yi arayarak istediği zaman hastaneye gidip gelebilecek. Biz bu engelli ve yaşlı bireylerimizi evinden alıp hastaneye götürerek, tedavisi tamamlandıktan sonra yine oradan alıp evine ulaştıracağız" diye konuştu.
Başkan Turgut, vatandaşların, özellikle engelli ve yaşlılar ile ailelerinin bu hizmetlerden memnun kalmasından son derece mutlu olduklarını kaydetti.