05.08.2021 - 16:43 | Son Güncellenme:
DHA
Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Tarsus ilçesinde mahalle muhtarlarına bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim verildi.
Tarsus Belediyesi’ne bağlı Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde Narkorehber Uzmanı Polis Memuru Fikret Özlü tarafından verilen 'Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi'ne muhtarların yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir katıldı.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bağımlılıkların artmasının ülkede önemli sorunlara yol açtığını belirterek, "Bunun önüne geçmek ve önlem almak amacıyla Tarsus Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya özen gösteriyoruz. İnsanlarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için emniyet teşkilatımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda mahallelerimizde bağımlılıkla daha etkin mücadele etmek için muhtarlarımızı da bu çalışmalara dâhil ettik. Bizler ne kadar gencimizi bu beladan kurtarırsak o kadar güçlü, bilinçli bir toplum oluruz. Halkımızın yararına olan bu eğitimlere devam edeceğimizi ve her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu da söylemek istiyorum. Muhtarlarımız bu süreçte bizden daha dikkatli olacak ve olayları daha yakından takip etme olanağına sahip olacaklardır. Belediye olarak bu süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz" dedi.
Eğitim boyunca mahalle muhtarlarının görüş ve önerilerini dinleyen İlçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir de , "Belediyemizle olan işbirliğimiz devam ediyor. Bu süreçte mücadelemize ortak oldukları için, başta Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan olmak üzere, değerli mahalle muhtarlarımıza ve bu süreçte yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu,
Eğitim boyunca bağımlılıkla mücadele kapsamında eksik olunan konular masaya yatırıldı. Muhtarların da bu eksiklerin kapatılması ve bu sürecin daha hızlı ilerleyebilmesindeki payının oldukça fazla olduğuna da değinilerek bağımlılıkla mücadele çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
Bağımlılıkla mücadele konusunda muhtarlara eğitim veren Narkorehber Uzmanı polis memuru Fikret Özlü, "Belediyemiz işbirliği ile mahalle muhtarlarımızla bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalar yapmanın yanı sıra “En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi kapsamında da çalışmalar yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI