Mersin Tarsus'ta İstihdama Katkı Çalışmaları

Tarsus'ta İstihdama Katkı Çalışmaları

04.10.2017 - 16:39 | Son Güncellenme:

.

Tarsusta İstihdama Katkı Çalışmaları

MERSİN (AA) - Tarsus Belediyesi ile Yuva Derneği arasında imzalanan protokol gereği, 50'si Suriyeli sığınmacı olmak üzere 100 kişi, 3 ay süreyle belediye birimlerinde istihdam edilecek.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "Emek karşılığı nakit destek" projesi kapsamında 50 Suriyeli sığınmacı ile 50 Türk vatandaşı projeden yararlanacak.

Çalışmaya katılan kişiler, Tarsus Belediyesi’ne bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde 3 ay süreyle istihdam edilecek.

Projeden yararlanan kişilerin, iş güvenliği eğitimleri alması, sigortalarının yapılması, maaş ödemeleri, Suriyeli sığınmacılar için Çalışma Bakanlığından çalışma izni çıkarılması gibi işlemlerinin tamamı Yuva Derneği tarafından sağlanacak.

Belediye Başkanı Şevket Can, Yuva Derneği ile birlikte istihdama yönelik güzel bir çalışmaya imza attıklarını, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecekleri projeyle birlikte kentte istihdam olanağı yaratacaklarını için mutlu olduklarını dile getirdi.