Mersin Taşpınar; "Mersin'in yararına olacak her projeye destek veririz"

Taşpınar; "Mersin'in yararına olacak her projeye destek veririz"

26.05.2015 - 15:04 | Son Güncellenme:

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki muhalefet partilerinin encümen seçimindeki ittifakıyla ilgili olarak, Mersin’in yararına olacak her projeye destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "Sonuçta biz düşman değiliz

Taşpınar; Mersinin yararına olacak her projeye destek veririz

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki muhalefet partilerinin encümen seçimindeki ittifakıyla ilgili olarak, Mersin’in yararına olacak her projeye destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "Sonuçta biz düşman değiliz. Sadece siyasi rakipleriz. Mersin’in zararına olacak her şeye karşı çıkacağımız gibi kentin yararına olacak her proje için Büyükşehir yönetiminin bizden isteyeceği her projeye elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
AK Parti Mersin milletvekilleri adaylarıyla birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) iş adamlarıyla bir araya gelen Taşpınar, Mersin’in sorunlarının çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
AK Parti olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hep olumlu tavırlar içerisinde olduklarını ve Mersin yararına olan her projenin arkasında olduklarını kaydeden Taşpınar, “Bugüne kadar mecliste kent yararına olan her projeye destek verdik. Sadece bir konuda Büyükşehir yönetiminin karşısında olduk. O da kentteki herkesin üzerinde hassasiyetle durduğu bir yere AVM yapılması planı vardı. Biz buna karşı çıktık. Bunun haricinde işten çıkarılan ve otogar krizi dışında hep Büyükşehir yönetiminin yanında olduk. Bundan sonra da Mersin yararına olacak her kararın ve projenin arkasında durmaya devam edeceğiz. Örneğin Mersin’de ikamet eden üniversite öğrencilerine yılda 9 ay 100 TL burs verilmesiyle ilgili kararı tüm muhalefet olarak destekledik. Eğer kentin yararına olacaksa biz ve diğer muhalefet partileri neden engel olsun ki” diye konuştu.

Haberin Devamı


"BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ BİZLERLE İSTİŞARE İÇERİSİNDE OLMALI”


Bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüşemediklerinin altını çizen Taşpınar, “Sadece bir kere otogar krizinin çözümü noktasında bizi görüşmeye davet etmişti CHP İl Başkanı Sayın Abdullah Özyiğit ile birlikte. Ancak ben o ara Ankara’daydım. Geleceğimi söyledim Sayın Başkana. Ancak Başbakanımızla aday belirleme süreciyle ilgili çok önemli bir görüşmemiz vardı. O görüşme öbür güne sarktığı için görüşmeye gelemedim ve Sayın Kocamaz’ı arayarak durumu anlattım. Onlara görüşmelerini yapmalarını istedim. Sonra sizden bilgi alırım dedim. Ama o günden bu yana herhangi bir davet almadık.
Yani öyle Sayın Kocamaz’ın her yerde söylediği gibi ‘çağırdık gelmedi’ diye bir şey yok. Başbakan ile olan görüşmemizin ertelenmesinden dolayı gelemedim. Sonuçta biz düşman değiliz. Sadece siyasi rakipleriz. Büyükşehir Belediye Başkanının her zaman bizlerle istişare halinde olmasını isteriz. Kentin yararına olacak her şey için Büyükşehir yönetiminin bizden isteyeceği her projeye elimizden gelen desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.