Toroslar Mersin'de asansörlere dezenfektan ünitesi

Mersin'de asansörlere dezenfektan ünitesi

04.04.2020 - 15:10 | Son Güncellenme:

Mersin'de asansörlere dezenfektan ünitesi

Mersinde asansörlere dezenfektan ünitesi

MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Toroslar ilçesinde, koronavirüs (Covid-19) salgını tehlikesine karşı vatandaşların direkt temas ettiği asansörlere el dezenfektan ünitesi yerleştirildi.
Toroslar Belediyesi, toplum sağlığını korumak amacıyla ilçe genelinde etkin çalışmalar sergileyen belediye, banka ATM'lerinin ardından şimdi de ilçede bulunan yaklaşık bin 500 asansöre dezenfektan ünitesi yerleştirerek, önlem alıyor.
Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, asansör tuşlarının elle temasın yoğun olarak yapıldığı yerler olması nedeniyle risk taşıyabileceğini belirterek, "Vatandaşlarımızın direkt temas ettiği asansör tuşları ve alanları büyük risk taşımaktadır. Bu anlamda herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Biz de belediye olarak vatandaşlarımızın ellerinin her an hijyenik olması amacıyla ilçedeki asansörlere el dezenfektan ünitesi yerleştirdik. Her gün yaptığımız çalışmalarla riski en aza indirmeye gayret ediyoruz. Bu hastalıktan korunmanın en iyi yöntemi temizlik ve hijyen. Ellerimizi temiz tutalım ve ortak kullanım alanlarında tedbirli olalım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI