Toroslar MESKİ, yaylalık bölgelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

MESKİ, yaylalık bölgelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

03.08.2021 - 10:21 | Son Güncellenme:

MESKİ, yaylalık bölgelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

MESKİ, yaylalık bölgelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi  Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar ilçesi Kepirli, Soğucak ve Bekiralanı mahallelerinin içme suyu sorununu çözmek için başlattığı çalışmalara devam ediyor.
Toroslar’ın yaylalık bölgelerinde yaz aylarında nüfus artışına bağlı yoğun tüketimden ve içme suyunun amacı dışında kullanılmasından dolayı su depolarının seviyelerinde düşüş yaşanıyordu. Bu düşüşe bağlı olarak da zaman zaman bu bölgede su kesintileri meydana geliyordu. Bunun üzerine harekete geçen MESKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu depolarında yoğun çalışmalar gerçekleştirdi.
MESKİ çalışmaları kapsamında, Kızılgöçük kaynağından beslenen Hangediği deposundan 8 bin metre 200’lük polietilen boruyla isale hattı çekildi. Yeni sistem dalgıç pompalarla Bekiralanı, Sandallı, Karaağaçpınarı, Bekiralanı ve Belenoluk ortak, Kepirli 500 metreküp, 250 metreküp ve 100 metreküplük, Soğucak 500 metreküp ve 2 tane 100 metreküplük su depolarının bakım ve onarımları yapıldı. SCADA sistemine de entegre edilen depoların 7 gün 24 saat kontrolleri yapılmaya başlandı. MESKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde Toroslar’ın yaylalık bölgelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan yetersiz içmesuyu sorunu minimuma indiriliyor.

FOTOĞRAFLI