Yenişehir 'Umut varsa eğer' sergisi kapılarını açtı

'Umut varsa eğer' sergisi kapılarını açtı

18.01.2022 - 14:16 | Son Güncellenme:

'Umut varsa eğer' sergisi kapılarını açtı

Umut varsa eğer sergisi kapılarını açtı

MERSİN, (DHA)-MERSİN'de Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde sanatçı Emin Güler’in “Umut varsa eğer' adlı kişisel resim sergisi kapılarını sanatseverler için açtı. Sanatçının 106 eserinin yer aldığı sergi, 17 Şubat’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yer alan galerilerdeki serginin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Başkan Abdullah Özyiğit, sanatçı Emin Güler’in 106 eserinin yer aldığı sergiye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.  Yenişehir Belediyesinin kültür ve sanat konusunda güçlü potansiyele sahip olduğunu ve belediyelerle işbirliği yapacaklarını kaydeden Başkan Özyiğit, "Kültür ve sanat konusunda oldukça güçlü potansiyele sahibiz. Belediyelerle de işbirliği yapacağız. Bu bölgemizden olduğu gibi İstanbul’dan, Kıbrıs’tan, İzmir’den olacak. Yani bu ortaklaşma bize daha çok sanatla buluşmayı getirecek ve onun çabası içerisindeyiz. Süreç bitmez. Bunlar meyveler. Sergiler aslında bir sanatçının belki de yıllar boyu ürettiği ürünü ya da verdiği emeğin meyvesi. Bu meyve çok kıymetli, derli toplu görmek, güzel bir ortamda görmek çok kıymetli. Onun için oluşturduğumuz bu galeriler iyi bir zemin oluşturuyor ve bu zeminde de bunu değerlendirmiş oluyoruz. Burada sergi açılışlarında özellikle iki sergi arasındaki geçiş alanı bana İstanbul’daki İstiklal Caddesini anımsatıyor. Orada adım atamazsınız. Dolayısıyla o görüntüyü burada görmek çok güzeldi yani o görüntüyü burada yaşıyoruz ve buraya 7’den 70’e binlerce ziyaretçi geliyor. İlgi çok güzel, dolayısıyla bu galerilere gelip sergileri ziyaret edenler açısından keyifli dostluklarda oluşuyor. Böyle bir ortam iyi ki var" diye konuştu
Sanatçı Emin Güler ise Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin Türkiye’de alt yapısı en iyi olan galeriler olduğunu söyledi.
.
FOTOĞRAFLI