FethiyeBatı Toroslar'da yörük göçü başladı

Batı Toroslar'da yörük göçü başladı

26.06.2025 - 09:59 | Son Güncellenme:

Batı Toroslar'da yörük göçü başladı

Batı Toroslarda yörük göçü başladı

Gülgün AKYOKUŞ/FETHİYE (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde 22. Geleneksel Göcek - Gürsu - Pırnaz Yayla Yürüyüşü başladı. Bu kapsamda katılımcılar, Salabaa Yaylası'na doğru yola çıktı.

Haberin Devamı

Fethiye ilçesine bağlı Göcek Mahallesi'nden 25 - 29 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 22. Geleneksel Göcek - Gürsu - Pırnaz Yayla Yürüyüşü başladı. Etkinlikte, çadırlarıyla yola çıkan gruplar Batı Toroslar üzerinden geleneksel Yörük göç yolunu takip ediyor. Etkinlikte halk oyunları, yerel müzik dinletileri, kültürel atölyeler ve geleneksel yaşam tanıtımları da yer alıyor.

Türkiye'nin farklı illerinden gelen doğaseverlerin katıldığı yürüyüş, bu yıl da ilgi gördü. Yürüyüşün kültürel mirasın tanıtımı amacıyla düzenlendiğini belirtti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ