Fethiye Fethiye'de mahalle afet gönüllüleri acil müdahale ekibi göreve hazır

Fethiye'de mahalle afet gönüllüleri acil müdahale ekibi göreve hazır

27.07.2020 - 15:42 | Son Güncellenme:

Fethiye'de mahalle afet gönüllüleri acil müdahale ekibi göreve hazır

Fethiyede mahalle afet gönüllüleri acil müdahale ekibi göreve hazır

MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde, Mahalle Afet Gönüllüleri'nin 3'üncü tur eğitimleri tamamlandı.

Fethiye Belediyesi, Fethiye Kent Konseyi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği'nin (MAG-AME) işbirliğinde, 25-26 Temmuz tarihleri arasında, Ören Kanyonu'nda gerçekleştirilen eğitimlere, çeşitli meslek gruplarından 20 mahalle afet gönüllüsü katıldı. Fethiye'de ilk kez geçen yıl kurulan ve daha önce 'Afet Bilinci-Yangın-Dağcılık' ile 'İlk Yardım-Enkaz-Dağcılık' eğitimlerine katılan Fethiyeli Mahalle Afet Gönülleri, üçüncü ve son eğitimleri olan Lojistik-Trafik ve Kamyon eğitimlerini tamamlayarak, acil müdahale ekibi olarak görev yapmaya hak kazandı.

Eğitimin ilk gününde Ören Kanyonu'ndaki bir tepede temsili olarak mahsur kalan bir yaralının tahliyesini gerçekleştiren mahalle afet gönüllüleri, eğitimin ikinci gününde ise  itfaiye ekipleriyle birlikte hurda bir araçta senaryo gereği sıkışıp kalan bir kazazedenin ayırıcı ve kesici aletler kullanarak kurtarılmasını uygulamalı olarak öğrendi.

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Başkanı ve Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, İstanbul'da 2001yılında kurulan derneğin ülke genelinde temsilcilikler açarak genişlediğini söyledi. Karadayı, "Afet­ler­de ilk sa­at­ler hayat kur­tar­mak  çok önem­li­dir. Pro­fes­yo­nel ekip­ler olay ye­ri­ne ge­le­ne kadar, afet gö­nül­lü­le­ri acil mü­da­ha­le­de bu­lu­na­rak hayat kur­ta­ra­bi­lir­ler" dedi.

Mehmet ÇİL / FETHİYE (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI