Marmaris Marmarisli müzisyenlere belediyeden destek

Marmarisli müzisyenlere belediyeden destek

23.06.2021 - 11:50 | Son Güncellenme:

Marmarisli müzisyenlere belediyeden destek

Marmarisli müzisyenlere belediyeden destek

MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda sahne alan müzisyenleri ziyaret eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 1 Temmuz'dan itibaren saat 24.00'dan sonra getirilen müzik yasağının turizmi olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 19 Mayıs Meydanı'nda pazar günleri hariç her gün 19.30-20.30 saatleri arasında sahne alan sanatçıları Dünya Müzik Günü'nde ziyaret etti. Toplumun tüm katmanlarının pandemi döneminde ciddi olarak etkilendiğini ifade eden Başkan Oktay, özellikle müzikle uğraşanlar için çeşitli destekler verdiklerini kaydetti. Marmaris Belediyesi olarak akustik konserlerde her gün farklı müzisyenlerin sahne almasını sağladıklarını ifade eden Oktay, 1 haftadır devam eden etkinliğin 30 Haziran'a kadar süreceğini söyledi. Oktay, “Bir yıldan fazladır bu arkadaşlarımız mesleklerini icra edemiyor. Bu etkinlikte özledikleri sahne ortamına da kavuşmuş oluyorlar. Marmaris'te yaşayan müzisyenlerimize desteklerimiz devam edecek" diye konuştu. 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak normalleşme kurallarında saat 24.00'den sonra getirilen müzik yasağını da değerlendiren Oktay, “Bu tür kısıtlamalar bir noktada hayat tarzına müdahale etmek anlamına geliyor. İki senedir sıkıntıda olan bir sektörden bahsediyoruz. Geçen sene Marmaris'te barlar sokağının kapalı olması bile olumsuz etki oluşturdu. Bu yıl daha sezon tam olarak açılmamışken bu tarz kararlar turistlerin algısını ve kararını da değiştirecektir. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekir" dedi.

Müzisyenlerden Umut Arslan ise müzik emekçilerinin bu dönemde birlik olduğunu belirterek bir dernek kurmaya karar verdiklerini dile getirdi. Arslan, "Marmaris Müzik Emekçileri ve Dayanışma Derneği adıyla oluşturduğumuz çatının altında hepimiz toplandık. Belediyemizle birlikte ortak projeler ürettik. Müzik susmasın dedik. Başkanımıza ve belediyeye çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu kötü günler geride kalır hepimiz tekrar sahneye çıkıp sesimizi duyururuz" diye konuştu.

MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Yazarlar