Marmaris Masal anlatıcısı yeni kitabını çocuklara imzaladı

Masal anlatıcısı yeni kitabını çocuklara imzaladı

26.08.2021 - 14:50 | Son Güncellenme:

Masal anlatıcısı yeni kitabını çocuklara imzaladı

Masal anlatıcısı yeni kitabını çocuklara imzaladı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Türkiye'nin birçok şehrini gezerek, kendi yazdığı masalları okul öncesi çocuklara anlatarak hayal dünyalarını zenginleştiren Bağcan Töraydın, yeni çıkan 'Yeşil Benekli Yumurta' isimli kitabını çocuklara imzalayıp, dağıttı.

Türkiye'nin ilk masal anlatıcısı ve yazar Bağcan Töraydın, iki kreşte minik yüreklere kendi yazdığı masalları anlattı. Yeni piyasaya çıkan 'Yeşil Benekli Yumurta' adlı kitabını okuyup, imzalayıp çocuklara hediye etti. Töraydın, iki kreşte 40 çocuğu, iki saat boyunca gitar eşliğinde anlattığı masallarla farklı dünyalara götürüp, öğretirken, düşündürdü. Çocuk gelişimi için masal anlatıcılığının çok önemli bir görev olduğunu belirten

Töraydın, ""Aslında masal bir derstir. Bunun önemini anlayan eğitim kurumları davetlerini yapıyor ve mümkün olduğunca her şehre gitmeye çalışıyorum. Masal, çocuk gelişiminin sadece bir bölümüdür. Amacım, çocukların düşsel zekalarını geliştirme odaklı platform yaratmaktır. Bu geliştirdiğim masal anlatıcılığını aynı zamanda öğretmenlere ve çocuk gelişim uzmanlarına da anlatıyorum” dedi. Töraydın, çocuklardan sonra kreş öğretmenlerine masal anlatım teknikleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Yazarlar