Muş Muş'ta Koruyucu Aileler İftarda Buluştu

Muş'ta Koruyucu Aileler İftarda Buluştu

06.06.2018 - 12:26 | Son Güncellenme:

.

Muşta Koruyucu Aileler İftarda Buluştu

MUŞ (AA) - Muş Valisi Aziz Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) konuk evinde tertiplenen programda konuşan Yıldırım, ailelerin geleceğin teslim edileceği nesillerin ne demek olduğunu iyi bildiğine vurgu yaptı.

Onun için bu ailelerin çocukları sahiplendiğini ve onlara evlerini açtığını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Böylece yavrularımız yalnız kalmış olmanın kendilerine vereceği sıkıntıların hiçbirini yaşamayacaklar ve bu yavrularımız sımsıcak bir aile ortamında, sizlerin himayesinde, devletimizin yardımlarıyla hayatlarını sürdürmeye devam edecek. Aynı zamanda sizler bu yavrularımıza bir yaşam koçluğu da yapmış olacaksınız. Çocuklarımızın eğitimleriyle ilgilenecek, daha sonraki hayatlarında da belki iş ve eş bulmaları konusunda da tam bir aile olarak kendilerine yardımda bulunacaksınız. Bu hiç de azımsanacak, küçümsenecek bir hizmet değil. Bu tür ailelerimiz eli öpülesi ailelerdir. Bu tür velilerimiz, anne, babalarımız hakikaten eli öpülesi insanlardır."

Haberin Devamı

İlgili kurumlarla çocukların oynayabilecekleri alanlar yapma gayreti içinde olduklarını belirten Yıldırım, "Özel alanlar oluşturuyorlar ve böylece çocuklarımızı belki bilgisayarın, akıllı telefonların, televizyonların ekranından uzak tutmaya, kendi yaşıtlarıyla beraber vakit geçirmelerini temin etmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Programa, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, Vali Yardımcısı Alper Çifçi, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, kurum amirleriyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuk evlerinde kalan çocuklar ile koruyucu aileler katıldı.