Nevşehir 10 yaşındaki Kuzey Eymen, piyano yarışmasında 1'inci oldu

10 yaşındaki Kuzey Eymen, piyano yarışmasında 1'inci oldu

09.06.2022 - 16:10 | Son Güncellenme:

10 yaşındaki Kuzey Eymen, piyano yarışmasında 1'inci oldu

10 yaşındaki Kuzey Eymen, piyano yarışmasında 1inci oldu

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR, (DHA)-  NEVŞEHİR'de 5'inci sınıf öğrencisi Kuzey Eymen Yücel, Kanada-Ukrayna merkezli Uluslararası piyano yarışmasında 8-10 yaş kategorisinde dünya birinciliği elde etti.
Yavuz Sultan Selim Han Ortaokulu öğrencisi Kuzey Eymen Yücel, çevrimiçi düzenlenen Kanada-Ukrayna merkezli Uluslararası piyano yarışmasında 8-10 yaş kategorisinde dünya birinciliği elde etti. Kuzey Eymen Yücel’in annesi Saniye Yücel, oğlunun kazandığı başarı nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, "Kuzey Eymen’in  müziğe karşı bir yeteneği vardı. 3 yaşında iken org çalarak müziğe başladı. Kuzey’in ders çalışmaları ve normal hayatı müzikle iç içe geçti. 6 yaşında piyano çalmaya başladı. İlkokul birinci sınıfta öğretmeni müzik yeteneğinden söz etti,  biz de bir kursa yazdırdık. Son 2 yılda önemli  ilerleme kat ettik. Burada önemli olan Kuzey’in azmiydi. Kazandığı başarı nedeniyle ailesi olarak çok mutluyuz" diye konuştu.
5'inci sınıf öğrencisi Kuzey Eymen Yücel ise, "Piyano çalmaya daha küçük yaşlarda başladım. İlkokul müzik öğretmenim benim yeteneğimi keşfetmiş. Sonra Nevşehir’de bir kursa yazıldım. Orada biraz daha kendimi geliştirdim.Kayseri’deki piyano okulu sınavlarına girdim. Burada Rauf Kerimov hocam beni daha da geliştirdi. Uluslararası piyano yarışmasına Kayseri’de katıldım. Kanada Ukrayna merkezli uluslararası bir yarışmada 8-10 yaş grubunda birinci oldum. Çok mutluyum. Kendimi bundan sonra daha çok geliştireceğim" ifadelerini kullandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI