Nevşehir Başkan Aktürk'ten 3 gün süren festivale destek veren kuruluşlara teşekkür

Başkan Aktürk'ten 3 gün süren festivale destek veren kuruluşlara teşekkür

22.09.2021 - 17:54 | Son Güncellenme:

Başkan Aktürk'ten 3 gün süren festivale destek veren kuruluşlara teşekkür

Başkan Aktürkten 3 gün süren festivale destek veren kuruluşlara teşekkür

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)-ÜRGÜP Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, 3 gün süren 49'uncu Uluslararası Bağ Bozumu ve Balon Festivaline destek veren kurumlara teşekkür töreni düzenledi.
Ürgüp’te bu yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Bağ Bozumu ve Balon Festivaline destek sağlayan turizmciler, üniversiteler, resmi kurum ve kuruluşlar, STK’lar ve köy muhtarları için teşekkür töreni düzenlendi. Törende konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, "Belediyemizin organizesinde siz kıymetli bileşenlerimizin katılımları ile 10-11-12 Eylül tarihleri arasında düzenlediğimiz 49. Uluslararası bağ bozumu ve balon festivalimizi çok şükür başarı ile tamamlamış bulunuyoruz. Biz, makam sahiplerinin şehirleri imar ve ihya etmesinin yanı sıra, özellikle dünyanın en nadide bölgesi olan Kapadokya da, Ürgüp te nesilleri, kültürel değerleri ve bizden sonraki nesillere bırakacağımız, Ürgüplü kimliğimizi de en iyi şekilde imar ve ihya etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Burada bize düşen en temel hedef ise bütünlüğü sağlamaktan geçiyor" diye konuştu.
Güzel bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Aktürk, "Gururluyuz, çünkü belki de Türkiye’nin en çok ortaklı işini, en iyi şekilde ortaya koyduğumuz için gururluyuz, 'başkanım bizi unutmuşsunuz ama elimizden ne gelirse başımızla beraber' telefonları aldığımız için gururluyuz. Afiş dağıtan personelimize 'çorbada tuzumuz olsun istedik, bu benim numaram ne gerekirse yaparım' diye destek olduğunuz için gururluyuz. Bu festival dillere destan olacak, 2 balon kalkacak yerden 3 balon kaldırırız, 'belediyemiz istemiş 500 değil 1000 kişiyi de uçururuz' dediğiniz için gururluyuz. Bir olduğumuz için gururluyuz. Beraber olduğumuz için gururluyuz" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI