Nevşehir Nevşehir’de Jandarma Komando Bölük Komutanlığı açıldı

Nevşehir’de Jandarma Komando Bölük Komutanlığı açıldı

21.10.2021 - 15:31 | Son Güncellenme:

Nevşehir’de Jandarma Komando Bölük Komutanlığı açıldı

Nevşehir’de Jandarma Komando Bölük Komutanlığı açıldı

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR(DHA)- NEVŞEHİR İl Jandarma Komutanılğı bünyesinde,  Jandarma Komando Bölük Komutanlığı oluşturuldu. 
Nevşehir’de bugünden itibaren göreve başlayan Jandarma Komando Bölük Komutanlığının açılışında konuşan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, komando birliğinin bölgenin huzur ve güvenliğine yönelik çalışmalara katkı sunacağını belirtti. Becel, "Geçtiğimiz günlerde Nevşehir  Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yunus timlerinin hizmete girmesine yönelik bir tören düzenlemiştik. Önleyici güvenlik anlamında önemli katkı sağlayacak olan yunus timleri ve komando birliğinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Jandarma ve emniyet omuz omuza gönül gönüle görev yaptığımız iki değerli birim. Vatandaşlarımızın evinde güvenle uyumasına, işine,  okuluna güvenle gitmesini sağlayan güvenlik birimlerimizin gücüdür. Biz her ne kadar Orta Anadolu’da küçük bir  şehir de olsak da aslında bir dünya kentiyiz. Ülkemizin ve dünyanın her yerinden ilimize ciddi anmamla misafir geliyor. Dolayısıyla sadece tabelada yazan nüfusun dışında milyonlarca kişiye hizmet edip onları güvenliğini sağlama konusunda birimlerimiz görev yapıyor” diye konuştu.
İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın ise, “Çağımızın yükselen  değerleri, ,insan hakları ve bireysel özgürlükler ile güvenlik arasındaki hassas çizgide kamu görevi sistemi, kolluk toplum ilişkisini ön palana çıkarmaktadır. Özellikle suçun işlenmesine yönelik çalışmaların ülkemizin güvenli ve huzurlu olmasına ve başta sanayi ve turizm olmak üzere bütün sektörlerin gelişimine olumlu katkı sağlayacağının farkındayız” dedi.
FOTOĞRAFLI