Niğde NİĞDE EMNİYETTEN ÖĞRENCİ SERVİS ŞOFÖRLERİNE SEMİNER VERİLDİ

NİĞDE EMNİYETTEN ÖĞRENCİ SERVİS ŞOFÖRLERİNE SEMİNER VERİLDİ

23.09.2014 - 13:22 | Son Güncellenme:

.

NİĞDE EMNİYETTEN ÖĞRENCİ SERVİS ŞOFÖRLERİNE SEMİNER VERİLDİ

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından öğrenci servis şoförlerine seminer verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, Acar Seyahat Müdürü Asım Acar, şehir içi trafik şube müdürlüğünde görevli komiser, trafik polisleri ve öğrenci servis şoförleri katıldı.
Seminerde Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı sinevizyon eşliğinde servis şoförlerine trafikte uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Şube Müdürü Ayancı, servis kazalarının diğer kazalardan çok farklı olduğuna dikkat çekerek, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.
Ayancı yaptığı konuşmasında, “Bilimsel olarak 32 kilometre hızla çarptığınız er 100 yayadan 5 tanesi ölür, 64 kilometre hızla çarptığınız her 100 yayadan 85 tanesi ölür. Hani biz diyoruz ki 30’la, 50 ile gidiyoruz diyoruz ya karşılığının farkına varın. Serviste kaç tane insan varsa o kadar dikkatli kullansın servis aracının kazası öyle normal bir araç kazasına benzemez. Araç içerisinde birini telefonla arayın, inanın direksiyona baktığınız zaman aracın yoldan çıktığını görürsünüz. Telefonla konuştuğunuz da ani refleks gerekebilir, örneğin önünüze yaya çıkar, araç çıkar çarpmamak için ayağınızı gazdan çekip frene basma zamanı ile ilgili sıkıntı yaşarsınız” diye konuştu.