Ordu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan:

06.12.2017 - 15:30 | Son Güncellenme:

"Türkiye'nin bundan sonraki süreçte 2023'ü, 2053'ü, 2071'ine giden seçimin tarihi 2019'daki Mart"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan:

ORDU (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "Türkiye'nin bundan sonraki süreçte 2023'ü, 2053'ü, 2071'ine giden seçimin tarihi 2019'daki Mart." dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Ordu İl Başkanlığında partililere hitap eden Karacan, seçimler öncesi çalışmaların önemli olduğunu dile getirerek, partilerinin her anı dolu dolu geçirmesi gerektiğini belirtti.

Karacan, 2019'un başta yerel seçim olmak üzere Türkiye'nin geleceği için önemli bir yıl olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bundan sonraki süreçte 2023'ü, 2053'ü, 2071'ine giden seçimin tarihi 2019'daki Mart. Bunun altını kalın kalın çizmek lazım. 2019 Mart seçimleri, arkasından milletvekilliği, arkasından aynı anda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Türkiye'nin bundan sonraki 2023, 2053, 2071, sizlerin torunlarına, torunlarınızın çocuklarına kadar gidecek olan seçimin ilk anahtarı Mart yerel seçimler. Bu sizlere, bizlere, hepimize bağlı. AK Parti'ye gönül veren, Cumhurbaşkanını, liderini seven, lideriyle beraber yol yürüyen herkese bağlı."

Haberin Devamı

Harun Karacan, 30 Mart 2014 seçimlerinde, "31 Mart sabahı Türkiye'yi farklı bir Türkiye bekliyor" dendiğini belirterek, "Bir algı yaratmaya uğraştılar ama Allah'ın izniyle onların dediği gibi olmadı ve hiçbir zaman da olmayacak ancak bu sizlere bağlı. AK Parti'ye gönül vermiş, bu memleketin geleceğini bilen, bu memleketin geleceğiyle ilgili tasarrufları olan, memleketini, bayrağını seven, milletine borcu olduğunu düşünen insanların yüzü suyu hürmetine bu seçimler kazanılacak." diye konuştu.

Karacan, Ordu'nun son seçimlerde yüzde 63 civarında oy aldığını ama daha fazlasını almaları gerektiğini vurguladı.

Bu dönemin çok farklı olduğunun altını çizen Karacan, "Dünya sadece Türkiye değil. Eskiden siyaset sadece Türkiye çapında yapılıyordu. Şimdi dünya çapında siyaset yapılıyor. Dünyayla entegre hale geldik. Hatırlayın, çok yakın zamanda hep birlikte referandumu yaşadık. Sırf Türkiye'de mi yaptık referandumu? Bütün dünya karşımızda durdu." diye konuştu.

Karacan, daha sonra bir otelde düzenlenen yemek programında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi, Vali Seddar Yavuz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı da ziyaret etti.