Ordu KABADÜZ’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI

KABADÜZ’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI

15.09.2014 - 13:50 | Son Güncellenme:

.

KABADÜZ’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI

Kabadüz İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Özcan, velilere seslenerek, “Çocukların eğitimi bir ailenin en büyük işi ve çabası olmalıdır” dedi.
Her yıl 15-19 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘İlköğretim Haftası’ etkinlikleri kapsamında Kabadüz Merkez İlk ve Ortaokulu bahçesinde tören düzenlendi.
Törene, Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Birkan Bağcı, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Özcan, İlçe Emniyet Amiri Baş Komiser Mehmet Ali Garip ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören de öğrenciler şiirler okudu, çeşitli gösteriler yaptılar. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Özcan velilere seslenerek, “Çocukların eğitimi bir ailenin en büyük işi ve çabası olmalıdır” ifadesini kullandı.
Çocukların eğitiminin asla sıradan bir uğraş olamayacağını belirten Özcan, “Çocuk eğitimi asla sıradan bir uğraş veya en son gelen bir çaba olamaz. İlk eğitimci anne ve babadır. Çocuk yetiştirme eğitimi konusu bilim, teknoloji, bilgi ve birikimle yürütülmeli, uzman kişilerle yani öğretmenlerimizle işbirliği yapılmalı sonuçları sık sık değerlendirerek eksik ve yetersiz konular telafi edilmeli öğretmenlerimizle devamlı irtibat halinde olunmalıdır” diye konuştu.
İL BİRİNCİSİ TEKVANDOCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Törende, Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı,7-10 Eylül tarihleri arasından Konya ilinde gerçekleşen Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Ordu ilini temsil eden Kabadüz Ortaokulu öğrencilerinden İrem Keskin ve Gamze Kahveci çeyrek altın ile ödüllendirdi.
Kaymakam Engin Avcı, iki yıl öncesinde Kabadüz Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı tekvando kursu ile ilçelerinden başarılı sporcuların yetiştiğini kaydetti.
Tören sonrası anaokulu öğrencilerini ziyaret eden Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, ağlayan bir ana sınıfı öğrencisini teselli etti.