Merkez OKÜ Rektörü, TAV Havalimanları CEO'su ile canlı söyleşi yaptı

OKÜ Rektörü, TAV Havalimanları CEO'su ile canlı söyleşi yaptı

09.05.2020 - 13:44 | Son Güncellenme:

OKÜ Rektörü, TAV Havalimanları CEO'su ile canlı söyleşi yaptı

OKÜ Rektörü, TAV Havalimanları CEOsu ile canlı söyleşi yaptı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, sosyal medya tecrübe paylaşımları kapsamında, TAV Havalimanları CEO'su İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ile sosyal medya hesabı üzerinden canlı söyleşi yaptı. Tecrübelerin paylaşıldığı yayını çok sayıda akademisyen ve öğrenci takip etti.
Rektör Prof. Dr. Murat Türk, konuşmasında, Covid-19 ile mücadelede, tüm ülkelerin farklı yöntemler uygulasa da, bulaşıcılığı yüksek olan bu hastalığa karşı öne çıkan en temel mücadele yönteminin, sosyal etkileşimi en aza indirgemek olduğunu ifade etti. Ülkeden ülkeye değişen bu önlemlerin, uluslararası uçuşların kısıtlanmasından, bir çok iş yerlerinin faaliyetlerinin durdurulmasına, okulların kapatılmasına ve hatta kapsamlı sokağa çıkma yasağına kadar geniş bir çerçevede, ülkelerin kendi durumları ve kararlarına göre değiştiğine dikkat çeken Türk, "Elbette ki hastalığın kontrol altında tutulması için uygulanan bu yöntemlerin ekonomilere bir maliyeti oluyor. Devletler de bu önlemleri alırken, hem sağlık sisteminin tüm topluma hizmet verebilir seviyede kalması için kapasitelerini göz önünde bulunduruyor, hem de ekonomiye etkilerini değerlendirerek en uygun politikaları uygulamaya çalışıyor" dedi.
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener ise Kazakistan Almatı Havalimanı ve havalimanıyla ilişkili jet yakıtı ve yiyecek içecek hizmeti veren işletmelere ait hisselerin yüzde 100'ünü, 415 milyon dolara satın aldıklarının müjdesini verdi. Şener, yeni havalimanı ile birlikte toplam, 8 ülkede 15 havalimanında faaliyetlerini sürdürdüklerini duyurdu.
Diplomaları kredi kartına benzeten TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Üniversite bitip yaşamın öğrencisi olmaya başladığınızda, size bir anahtar veriyor. Üniversite, hayata nasıl bakacağınızla ilgili size bir platform veriyor. Yaşamın öğrencisi olduğunda neler yapabileceksin ona bakman lazım. Üniversitedeki gençlerin okurken kendilerine çok güzel bir platform geliştirmeleri gerektiğine inanıyorum. Okumayı, araştırmayı, sorgulamayı öğrenmeleri ve bilimin bazını öğrenmeleri ve ondan sonra meslek hayatına geçtiklerinde  bunları uygulamaları önemli. Diplomalarınız kredi kartına benzer içini bilgiyle doldurmazsanız geçerlilik süresi vardır. Dört yıldır ve dört yıl sonra geçerlilik süresi dolar. Dört yıl içerisinde üstüne mutlaka ama mutlaka yeni bilgiler eklemeleri lazım. Yani kariyerleri her sabah yeniden başlar. O yüzden kendimizi sürekli güncelleştirmemiz gerek" diye konuştu.
Risk könetimi ve kriz yönetiminden de bahseden Şener şöyle devam etti: "Risk yönetimi, bir kurumsallıktır. Kurallar bütünüdür. Koruyucu hekimliktir. Onu yazarsınız ve hasta olmamak için o sizi korur. Kriz Yönetimi ise kötü olmuştur. O artık ameliyattır. Orda cerrah devreye girmiştir ve ameliyatı yapmanız lazımdır. Bunu da daha kötü olmayı engellemek için yaparsınız. O yüzdendir ki Risk yönetimi kurumsallıktır, Kriz yönetimi ise durumsallıktır.  Kriz yönetiminde sahada olmanız gerekir."

FOTOĞRAFLI