Merkez Vali Yılmaz, AFAD Gönüllüleri ile bir araya geldi

Vali Yılmaz, AFAD Gönüllüleri ile bir araya geldi

28.10.2021 - 13:14 | Son Güncellenme:

Vali Yılmaz, AFAD Gönüllüleri ile bir araya geldi

Vali Yılmaz, AFAD Gönüllüleri ile bir araya geldi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Valisi Erdinç Yılmaz, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde 2021 Yılı AFAD Gönüllüleri Yıl Sonu Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda, AFAD Gönüllüleri ile bir araya geldi.  Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Yılmaz'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Afet ve Acil durum Müdürü Serhat Bulut, AFAD Personeli ve AFAD Gönüllüleri katıldı.
Programda konuşan İl Müdürü Serhat Bulut, “AFAD en büyük sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz, herhangi bir afet olayında ilk anda olay yerinde olmaktır. Devletin vatandaşa görevleri olduğu gibi vatandaşın da devlete karşı görevleri vardır. Sizleri, AFAD Gönüllülerini biz bunun için eğitiyoruz. AFAD Gönüllüleri ile biz bunun için çalışıyoruz”dedi. Bakanlığın 2021 yılını eğitim yılı ilan ettiğini ifade eden Bulut, bu kapsamda Türkiye'de yaklaşık 51 milyon insanın eğitilmesinin planlandığını söyledi.
Vali Erdinç Yılmaz ise AFAD Gönüllüleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Hangi işi yaparsak yapalım gönülden yapmalıyız. Gönülden yaparsak sonuç alırız, gönülden yaparsak faydalı oluruz. Siz AFAD Gönüllülerini yürekten kutluyorum"dedi.  Türkiye’de birçok afetin yaşandığını ifade eden Vali Yılmaz,  “Deprem, sel ve yangın gibi birçok afetleri ülkemiz maalesef yaşıyor. Dolayısıyla doğal afetlere karşı hazırlıklı olmalıyız ve afet anında donanımlı bir şekilde hareket etmeliyiz. Afetlerde ilk saatler can kurtarma açısından çok önemli. Geçen her zaman afete maruz kalmış vatandaşlarımızın aleyhine işleyecektir. Dolayısıyla AFAD Gönüllüsü olarak sizlerin hazır olmanız lazım. Yaptığınız iş gerçekten çok hayırlı bir iş. Millet olarak, afetleri yaşadığımızda bunu görüyoruz. Herkes yardımcı olmak istiyor, faydalı olmak istiyor. Ama bu konuda eğitimli olmazsak bu, kargaşaya ve zaman kaybına da neden olabiliyor. Afetlere müdahalede bu işin eğitimini almak can kurtarma anlamında çok önemli. Biz afet sonrasında Devlet olarak çok başarılıyız, dünyada örnek devletlerden biriyiz. Çok hızlı müdahale ediyoruz, sonuç alıyoruz."dedi.


FOTOĞRAFLI