Samsun Mor formayı giyip 'Kadına şiddete hayır' mesajı verdiler

Mor formayı giyip 'Kadına şiddete hayır' mesajı verdiler

25.10.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Mor formayı giyip 'Kadına şiddete hayır' mesajı verdiler

Mor formayı giyip Kadına şiddete hayır mesajı verdiler

Barış BUDANOĞLU, Mustafa İNAN/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Adliyesi’nde polis ve özel güvenlik olarak görev yapan 10 kişilik Güvenlik Gücü takımı, son dönemde artan kadına şiddet olaylarına dikkat çekmek amacıyla, düzenlenen futbol turnuvasında Samsunspor'un bu yıl tasarladığı mor formaları giyip, 'Kadına şiddete hayır' yazılı pankart açtı.

Samsun Adliyesi’nde savcı olarak görev yapan ve geçtiğimiz nisan ayında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Ümit Demirci anısına futbol turnuvası düzenlendi. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi içerisindeki halı sahada düzenlenen turnuvaya, adliyede görevli polis ve özel güvenlik görevlilerinden oluşan 10 kişilik "Güvenlik Gücü" takımı da katıldı. Takımda yer alan oyuncular, Samsunspor'un bu yıl ürettiği ve üzerinde 15 farklı dilde ‘Kadına şiddete hayır’ yazısının bulunduğu mor formalarla sahaya çıktı. Sporcular, maç öncesi pankart açarak şiddete karşı tepkilerini gösterdi.

'HİÇ YAŞANMAMASINI UMUYORUZ'

Güvenlik Gücü takımı adına açıklama yapan Mehmet Dinçer, "Samsunspor’un bu sezon ürettiği, üzerinde 15 farklı dilde 'kadına şiddete hayır' yazan ve 'dünyanın en ağır forması' olarak adlandırılan mor renkli forma ile turnuvaya katılmaya karar verdik. Bundaki amacımız; dünyada giderek artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmekti. Kolluk güçleri adına naçizane bir tepki ortaya koymak istedik. Şiddetin hiç yaşanmayacak noktaya gelmesini umuyoruz. Diğer yandan da Samsun'da yaşıyoruz ve buranın ekmeğini yiyoruz. Samsunspor'u destekliyoruz. Takımıza 20 forma alarak destek olmak istedik” dedi. Ayrıca takım oyuncuları, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Samsunspor'un efsane kaptanı Emin Kar'ı anmak için de pankart açtı. Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay'a da forma hediye etti.

FOTOĞRAFLI