Samsun RUSYA AMBARGOSUNUN ARDINDAN İLK FORUM

RUSYA AMBARGOSUNUN ARDINDAN İLK FORUM

21.08.2014 - 11:34 | Son Güncellenme:

.

RUSYA AMBARGOSUNUN ARDINDAN İLK FORUM

Haberexen Yayın Grubu Başkanı Mustafa Çakır, “Bugün Rusya’da ‘Made in Turkey’ imzası değerli. AB’de çatlaklar başladı. Ekonomik darboğaz ambargoyu delebilir. Acele etmeliyiz” uyarısında bulundu.
RUSYA PAZARI
HABEREXEN Yayın Grubu, Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) işbirliği ile 23 Ağustos Cumartesi saat 13.00’te Anemon Otel’de gerçekleşecek “Rusya’da Nasıl İş Yapılır?” forumu Rusya pazarına girmek isteyenler için büyük bir fırsat. Gümrük uygulamalarından kara-hava lojistik alt yapısına, başarı öykülerinden güncel konular hakkında birçok bilgi katılımcılarla paylaşılacak.
İLK FORUM
141 milyonluk nüfusuyla dünyanın sekizinci, yüzölçümü yönüyle de dünyanın en büyük ülkesi Rusya, Ukrayna krizinin ardından AB ve ABD’ye karşı yaptırım uygulamaya başladı. Yaptırımların üzerinden 15 gün geçmeden Karadenizli işadamları “Rusya’da Nasıl İş Yapılır?” forumunda Samsun’da buluşacaklar. Haberexen Yayın Grubu Başkanı Mustafa Çakır, Rusya ve Türkiye hükümetlerinin karşılıklı koydukları 100 milyar dolarlık ticaret hacmine katkı vermek için 3 yıldır bu pazara dikkat çektiklerini yineledi. Çakır, “Alt yapı hazırlıklarımız tamamlanmıştı. Geçen yıl Eylül ayında Haberexen Rusya yayına başladı. Ambargo uygulanmaya başlayınca da 15 günde MÜSİAD ve RTİB ile hazırlıklarımızı tamamlayarak Karadenizli işadamlarını bu forumda buluşturuyoruz. Girişimcilerimizin ve iş adamlarımızın, Türk Hava Yolları, Samsunport, Dünya Göz ve Beyaz Ev Chef’s destekleriyle gerçekleşecek forumdan maksimum faydayı sağlamalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.
AMBARGO DELİNEBİLİR
Çakır, Rusya devletinin uyguladığı ambargo sebebiyle tarım ve gıda ürünlerini bu ülkeye sunamayan Avrupa üreticilerinin hileli yöntemle “Made in Turkey” damgası vurmaya başladığına dikkat çekti. Çakır, “Acele etmeliyiz. Çünkü, yaptırımlar AB içinde de çatlaklar oluşturmaya başladı. Kimi Avrupa ülkeleri ambargo nedeniyle ciddi ekonomik kayıplar yaşıyor. Polonya, Finlandiya, ticaretinde ciddi daralma yaşayan gıda şirketlerine sahip. Yunanistan’ın yaptırımlar nedeniyle daha da zor günler yaşadığı kaydediliyor. Rusya’nın talepleri beklenti içinde olduğu ülkelerden karşılanamayacak gibi görünüyor. Ekonomik nedenlerle ambargo delinmeden pazardaki yerimizi almalıyız” ifadelerini kullandı.
KİMLER KATILACAK?
Türk Hava Yolları Rusya Federasyonu Genel Müdürü Mefail Deribaş, Ziraat Bankası Moskova Genel Müdürü Avni Demirci, Çalkan Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalkan, AS/Nexia Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Tezelman, Dynamic Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dağaşan, Samsunport Liman Müdürü Bedir Yıldırım konuşmacı olarak katılacak.