Samsun Samsun'da 515 bin kitaplı kütüphane ihaleye çıkıyor

Samsun'da 515 bin kitaplı kütüphane ihaleye çıkıyor

04.10.2021 - 15:37 | Son Güncellenme:

Samsun'da 515 bin kitaplı kütüphane ihaleye çıkıyor

Samsunda 515 bin kitaplı kütüphane ihaleye çıkıyor

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk-İş Eğitim Merkezi'nin bulunduğu alana yapılacak olan 515 bin kitap kapasiteli kütüphane, 2022 yılının başında ihaleye çıkıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü iş birliği ile Atakum ilçesindeki ‘Türk-İş Eğitim Merkezi’nin 7/24 hizmet verecek kütüphaneye dönüştürülmesi kapsamında yaptığı hazırlıklar tamamlandı. Kamulaştırma bedeli ödenerek Türk İş'ten alınan bina, Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden birisi olacak. Yaklaşık maliyeti 200 milyon olan kütüphane için 2022 yılının başında ihaleye çıkılacak. İhale sürecinin tamamlanmasının hemen sonrasında da yapımına başlanacak.

‘HER YAŞ GRUBU YARARLANACAK’

Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 katlı, yaklaşık 30 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak kütüphaneyi Samsun’a kazandıracaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Atakum’a yapacağımız kütüphane, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nden sonra Türkiye’nin en büyüklerinden birisi olup, 515 bin kitap kapasitesine sahip olacak. Türk-İş Eğitim Merkezi'nde kamulaştırma yaptık, proje bitmek üzere. 2022 yılının başında ihale edeceğiz. Samsun'un okuma ve buluşma yeri orası olacak. Bu kütüphane, şehrin hayatına, eğitimde ve kültürde müthiş bir mesafe kat ettirecek. Her yaş grubu yararlanacak" dedi.

‘YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Yeni kütüphanenin mimari özellikleri bakımından da Samsun’a önemli bir değer katacağını belirten Başkan Demir, “Bakanlığımızın katkılarıyla inşa edeceğimiz kütüphanemiz, teknolojik altyapı desteğiyle de çağa uygun bir şekilde tamamlanacak. Kitap kafe, araştırma merkezi, sosyal mekanlar, zeka oyunları atölyeleri gibi birçok alan içerisinde yer alacak. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak mazimizden bize miras bu güçlü birikimle güçlü yeni nesiller yetiştirmek, gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak adına her türlü adımı kararlılıkla atıyoruz. Okuyan, sorgulayan, araştıran bir gelecek için yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI