Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

02.06.2017 - 12:33 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kavak İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, kentte uygulama yaptı.

Haberin Devamı

Trafik ekipleri, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde yaptıkları kontrollerde geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortası, fenni muayene, sürücü belgesi ile tescil plaka ölçülerinin mevzuatta belirtilen standartlara uygun olup olmadığı denetlendi.

İlçe Emniyet Müdür Vekili Şeref Çınar, denetimde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını belirterek, sürücüler için aynı zamanda eğitim de içeren bu tür denetimlere devam edeceklerini söyledi.

- Zehirli mantar uyarısı

Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi İsa Şimşek, doğadan toplanılan mantarı yemenin zehirlenmeye yol açabildiğine dikkati çekti.

Mantarların zehirlileri ile zararsız olanları ayırt etmenin çok güç olduğunu vurgulayan Şimşek, bu nedenle vatandaşlara kültür mantarı tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

Mayıs ayında düşen bol yağış ile doğa mantarlarının da çıkmaya başladığına işaret eden Şimşek, "Yedikleri mantardan zehirlenen vatandaşlarımız hastanemize gelmeye başladı. Bölgemizde 300'e yakın mantar çeşidi var. Çoğunlukla birbirine benzerler. Haliyle bu mantarları şekline, rengine, yapısına bakarak zararlı ve zararsız diye ayırt etmek çok güç." dedi.

- Havza'da şehit mezarlarına bakım yapıldı

Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, kaymakamlık ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Havza Şubesi tarafından şehit mezarlıkları ile ilgili çalışma başlatıldığını hatırlattı.

Çalışmalara Havza Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün de destek verdiğini belirten Nayman, tespit edilen ikisi şehit, biri de vatani görevini yerine getirirken vefat eden üç askerin mezarının yenilendiğini dile getirdi.

Havza Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yenilenen mezarların 4 bin 800 liraya mal olduğunu bildiren Nayman, şunları söyledi:

"Bu topraklar için toprağa düşmüş şehitlerimizin ebedi istirahatgahları bizlere emanet. Şehitliklerine sahip çıkmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Bizler için şehit düşmüş vatan evlatları için ne yapsak azdır. Bu vesile ile helikopter kazasında ve terörle mücadelede şehit düşen güvenlik mensuplarımız ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm halkımıza sabır diliyorum."