Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

15.09.2017 - 16:04 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Samsun'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla şehitler için mevlit okutuldu.

Haberin Devamı

Büyük Cami'de düzenlenen mevlite Vali Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ile vatandaşlar katıldı.

Kurt, mevlitin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, vatan için canını veren şehitlere çok şey borçlu olduklarını vurguladı.

Şehitlerin geride bıraktıkları ile gazilerin ülkeye bırakılan emanetler olduğunu dile getiren Kurt, "Türk insanı, söz konusu vatan olduğu zaman neler yapacağını Kurtuluş Savaşı ile son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdi. Ülkenin insanı, 40 yıldır terörle yapılan mücadelede kanını verdi, canını verdi ama tek bir çakıl taşını teslim etmedi. Bizler başımız dik, alnımız açık geziyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- Samsun Emniyetinden okullarla ilgili önlem

Samsun Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, müdürlüklerince 18 Eylül'de başlayacak eğitim-öğretim yılı başında uygulamaya konulmak üzere okullar ve çevresinde bir dizi güvenlik tedbiri alındığı belirtildi.

Güvenlik tedbirleri ile çocukların gelişimlerini sağlıklı yaşam şartları içinde tamamlamaları ve çağın gereklerini uygun güvenli eğitim ortamlarında yetiştirmelerinin amaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Öğrencilerin ve okulun güvenliği konusunda okul müdürlükleri ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere güvenli eğitim koordinasyon görevlisi belirlenmiştir. İl merkezinde 173 okulda güvenli eğitim koordinasyon görevlisi olarak 173 polis memuru, 10 emniyet müdürü ve 11 emniyet amiri/komiser denetim ve koordinasyonunu sağlamak üzere görevlendirilmiştir. Öğrencilerimizin huzur içinde okul gidiş ve gelişleri ile eğitim-öğretim esnasında okul çevresinde güvenliğin sağlanması, okul ile ilgisi olmayan kişilerce rahatsız edilmelerini önlemek amacıyla okul önleri ve yakın çevrelerinde 52 ekip görevlendirilmiştir. "

- İlkadım'da eğitim istişare toplantısı

İlkadım Belediyesince, Ihlamur Kafe'de yeni eğitim dönemi ile ilgili Eğitim İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Turan Atlamaz, birçok ilçe hatta ilin nüfusuna denk bir öğrenci nüfusunun bulunduğu İlkadım'da eğitim çalışmalarının büyük önem taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Eğitimde başarılı olmak için kaymakamlık, milli eğitim müdürlüğü ve belediyenin sürekli istişare içinde olması gerektiğine işaret eden Atlamaz, yeni eğitim öğretim yılında ülkeye, Türk milletine ve insanlığa hayırlı nesiller yetiştirilmesini diledi.

Belediye Başkanı Erdoğan Tok da eğitime önem verdiklerini, bu kapsamda oluşturdukları birimde çocuk ve gençlere üniversite hazırlık kursları, takviye eğitim ve TEOG kursları verdiklerini anlattı.

İlçelerinde 60 bini aşkın öğrencinin eğitim öğretim gördüğüne işaret eden Tok, "Çocuk ve gençlerimizin çok daha iyi şartlarda eğitim alması, okullarımızın ve dersliklerimizin fiziki şartlarının güzelleştirilmesi ve iyileştirilmesi adına çok önemli hizmetler yapıyoruz. Yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın 2023 Türkiye’sine hazırlanmasında belediye olarak gereken destek ve katkıları sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Selim Kurtoğlu, İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Erdin, okul müdür ve yöneticileri ile eğitmenler katıldı.

- Samsun'da su ürünleri denetimleri??

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü su ürünleri denetim ekipleri, Samsun Balık halinde yaptığı denetimlerde balık boy yasaklarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Denetimde 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na aykırı olarak avlanan ve boy yasağına uymayan 32 kasa mezgit ile 27 kalkan balığına el konuldu. 2 komisyoncu firma hakkında da yasal işlem yapıldı.

Ekipler, il genelinde tespiti yapılan perakende satış noktalarında da denetimlerini sıklaştırdı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bekir Karaosmanoğlu, gelecek nesillerin su ürünleri kıtlığı yaşamaması ve bol balık tüketebilmesi olanak sağlamak için denetimlerde bulunduklarını aktardı.

Vatandaşların su ürünleri satış yerlerinden alışveriş yaparken boy ve zaman yasağına aykırı avlanmış ürünleri almamalarını isteyen Karaosmanoğlu, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını kaydetti.