Samsun SASKİ, Atakum’a 35 kilometrelik atık su hattı yapıyor

SASKİ, Atakum’a 35 kilometrelik atık su hattı yapıyor

08.11.2021 - 17:17 | Son Güncellenme:

SASKİ, Atakum’a 35 kilometrelik atık su hattı yapıyor

SASKİ, Atakum’a 35 kilometrelik atık su hattı yapıyor

Zeynep Irmak ÖCAL/SAMSUN, (DHA) -SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Atakum ilçesi İncesu Mahallesi’ndeki foseptik ve atık su sorunu çözülüyor. Ekipler planlanan 35,5 kilometrelik atık su hattının yapımına devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce uzun vadeli hizmet edecek kalıcı altyapı sistemi kuruluyor. Güçlü proje ve uzman teknik ekipleriyle 17 ilçede 620 kilometre içme suyu, 380 kilometre kanalizasyon, 110 kilometre yağmursuyu hattı ve 10 kilometre dere ıslahını projelendirdi. Geçen yıl da 213 kilometre içme suyu, 56 kilometre kanalizasyon ve 18 kilometre yağmur suyu hattı, 71 içme suyu deposu, 21 terfi merkezi, 14 sondaj ile 2 içme suyu arıtma tesisi inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Çalışmalar kapsamında Atakum’un İncesu Mahallesi’nde 35 bin 541 metrelik atık su hattının yapımını planlayan SASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri,  1550 metrelik kısmı tamamladı. 300’lük beton boru döşeyen ekipler, vatandaşların fosseptik ve atık su sorununu da gideriyor. Ayrıca İncesu Caddesi ile bağlantı yolları yapıldı. Kalan bölümün ise en kısa zamanda bitirilerek hizmete alınacağı belirtildi.

‘80 MAHALLEMİZİ SÜREKLİ SUYA KAVUŞTURDUK’

Planlanan imalatlarla hali hazırda kullanılan foseptiklerin kaldırılacağını, atık su hatlarının yenilenmesiyle de vatandaşları önemli bir sıkıntıdan kurtaracaklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “17 ilçenin tamamında altyapı, su ve kanalizasyon gibi sorunları görev süremizde bitireceğimizin sözünü vermiştik. Yakakent’ten Terme’ye, Vezirköprü’den Asarcık’a kadar tüm ilçelerimizin sorunlarını aynı anda çözüyoruz. SASKİ Genel Müdürlüğümüz, altyapı yatırımlarıyla şehrimizi modern ve yaşanılabilir bir çehreye kavuşturabilmek için özveriyle çalışıyor. Devraldığımız yatırımları süratle tamamlayıp, yeni yapım aşamasında olan yağmur sularının terfi edilmesi, atık su ve kanalizasyon hatlarının yenilenmesi, yeni içme suyu hatlarının inşasıyla şehrimizin altını da yeniliyoruz. Stratejik planımız doğrultusunda yaptığımız çalışmalarımızı programlı şekilde sürdürüyoruz. Yaz aylarında içme suyu sıkıntısı yaşayan 80 mahallemizi sürekli suya kavuşturduk. 243 mahallemizde ise çalışmalar sürüyor. Şehrimize yeni arıtma tesisleri kazandırarak kapasiteyi artırıyoruz. Alt yapı yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Atakum İncesu mahallesindeki 35.5 kilometrelik atık su hattını da en kısa sürede bitireceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI