Samsun Terme Belediyesi "Hobi Bahçeleri" Oluşturuyor

Terme Belediyesi "Hobi Bahçeleri" Oluşturuyor

12.07.2017 - 12:10 | Son Güncellenme:

.

Terme Belediyesi Hobi Bahçeleri Oluşturuyor

SAMSUN (AA) - Terme Belediyesince 15 bin metrekare alanda hobi bahçeleri oluşturuluyor.

Haberin Devamı

Terme Belediyesi, Kozluk Mahallesinde kent yaşamından uzaklaşmak isteyenler için hobi bahçesi kurma kararı aldı.

15 bin metrekare arazide oluşturulacak alanda 52 hobi evi de yer alacak.

Vatandaşların her türlü tarımsal faaliyeti gerçekleştirebileceği alanda kullanıcılara ayrılmış 144 metrekare alanda 80 metrekare genişliğinde bahçeler bulunacak.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Terme Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında hobi bahçesi alanı, olası afet ve acil durumlarda geçici barınma merkezi olarak hizmet verecek.

Belediye Başkanı Şenol Kul, devam eden çalışmaları inceleyerek teknik ekipten bilgi aldı.

Kul, hobi bahçeleri projeleri hayata geçtiğinde vatandaşların kendi ürünlerini yetiştirerek kentin keşmekeşinden uzaklaşıp, doğa ile baş başa ve toprakla uğraşarak vakit geçirme imkanı bulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Hobi bahçelerinin aynı zamanda sosyal kaynaşma merkezi de olacağını dile getiren Kul, "Özellikle çocuklarımızın doğayı ve toprağı sevmelerine olanak tanıyacak. Vatandaşlarımız piknik yaparak, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirerek boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilecekler." dedi.

Belediye olarak sadece Terme'ye değil, Türkiye'ye örnek projeler yaptıklarını ifade eden Kul, projelerinin ülke genelinde örnek gösterilerek benzer uygulama talepleri olduğunu kaydetti.

Kul, afet ve acil durumlarda hobi alanlarının çok önemli bir ihtiyacı da gidereceğini sözlerine ekledi.