Şanlıurfa Yaprak Sayar’dan Şanlıurfa'da ‘İpek Yolu’nda meşk’ konseri

Yaprak Sayar’dan Şanlıurfa'da ‘İpek Yolu’nda meşk’ konseri

19.06.2022 - 11:56 | Son Güncellenme:

Yaprak Sayar’dan Şanlıurfa'da ‘İpek Yolu’nda meşk’ konseri

Yaprak Sayar’dan Şanlıurfada ‘İpek Yolu’nda meşk’ konseri

Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da Reji Kilisesinde sahne alan Yaprak Sayar, sevenlerine unutulmaz bir konser verdi.
Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi tarafından hayata geçirilen ve Türk müziğinin son dönemdeki en güçlü icracılarından Yaprak Sayar’ın sesiyle hayat bulan 'İpek Yolu’nda meşk konser' serisi Şanlıurfa’daki eski Reji Kilisesi olan Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Türk müziğinin birbirinden kıymetli eserlerini seslendiren Yaprak Sayar’ın konserini izleyen sevenleri tarafından uzun süre alkışlandı.
Şanlıurfa’da konser vermenin heyecanını yaşadığını ifade eden Yaprak Sayar, “Eski musikiye öncü olup insanlara duyurmaya çalışıyorum. Bu yüzden bu tarihi mekanlarda bu müziğin buluşması son derece beni etkiliyor, Müzede ve kilisede konser vermek çok büyülü bir atmosfer oluyor. Aynı zamanda mikrofon kullanmadan, mekanın akustiğini kullanarak, eserleri seslendiriyorum. O yüzden dinleyici üzerinde tesiri daha çok etkili oluyor. Daha önceden yurt dışındaki kiliselerde konser verdim. Bizim memleketimizde çok fazla kiliselerde yer almadım. Bu proje vesilesiyle inşallah Kilislerde Türk musikisini  icra edeceğiz” şeklinde konuştu. 
'BURASI AŞKIN ŞEHRİDİR'
Saygı sevgi ve hoşgörünün örneklerinin en güzel sergilendiği iller arasında Şanlıurfa’nın yer aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, ‘’Tarih, Müzik ve Gastronomi, tarihi bir mekanda hiç bitmesini istemediğimiz bir konser dinledik. Şanlıurfa 12 bin yıllık bir şehir ve tarihin yeniden yazılmasına neden olan bir şehirdir. Burası aslında aşkın şehridir. Burada sabır yaşanmış, burada hoşgörü yaşanmış, burada sevgi yaşanmış ve bu sevgi, bu sabır ve bu aşk bazen müziğe yansımış, bazen de mutfaklarımıza yansımış ve bazen de tarihi yerlerdeki sütunlara yansımış. Bütün bu güzellikler Şanlıurfa’nın, Şanlıurfalıların ruhuna yansımıştır’’ diye konuştu.
Renkli görüntülerin yaşandığı konser sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz sanatçı Yaprak Sayar’a plaket takdim ederek konser sona erdi.
FOTOĞRAFLI