Siirt SİİRT HDP’DE ADAY ADAYLARI TANITILDI

SİİRT HDP’DE ADAY ADAYLARI TANITILDI

12.03.2015 - 13:49 | Son Güncellenme:

.

SİİRT HDP’DE ADAY ADAYLARI TANITILDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt il örgütü tarafından düzenlenen toplantı ile milletvekili aday adayları tanıtıldı.
HDP Siirt İl Eşbaşkanı Dilber Sevim, merkez ilçe ve il yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Siirt’te bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Abdullah Çetin, Türkiye’nin tarihi bir süreçten geçtiğini, genel seçimlere girilirken güvenlik paketi, Kobani, Rojova ve Yunanistan’da Syriza’nın zaferinin tarihi bir süreci karşıladığını söyledi. Türkiye’nin tarihi bir süreçte seçimlere girmesinin önümüzdeki dönemi karşılayacak tarihi bir nitelik taşıdığını ifade eden Çetin, 3 yıldır devam eden çözüm sürecinin Türkiye ve Türkiye halkları açısından olumlu etkileri olduğunu, bu etkinin özellikle Kürtler açısında tarihi bir dönem olduğunu vurguladı.
HDP’ye ciddi bir yönelme ve kayma olduğunu işaret eden Çetin, HDP ve Türkiye demokrasi güçlerinin ilk defa kendi adına seçime gireceğini, bu da toplumun tüm katmanlarını temsil eden HDP’nin kamuoyu tarafından tartışılmasının Türkiye halkları için olumlu bir etki bıraktığını söyledi. Çetin, "İktidarı bugün alternatifsizleştiren ana muhalefet başta olmak üzere diğer muhalefet partilerinin ciddi bir muhalefet yapmamasından kaynaklanıyor. Son iki yıldır yaptığı çalışmalarla ana muhalefet yapan HDP, Türkiye halklarının umudu haline geldi. HDP bugüne kadar iktidar tarafından dışlanmış Türkiye demokrasi güçleri, emekçiler kadınlar, gençleri bir çatıda bir araya getirerek Türkiye’nin sorunlarını çözme noktasında iktidara talip parti haline geldi. Bu da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları üzerinde kendi adımızla kimliğimizle radikal bir karar alarak seçime giriyoruz" dedi.
Çetin, 6’sı kadın toplam 31 kişinin milletvekili aday adaylığı için müracaat ettiğini söyledi.
Toplantı, yapılan konuşmanın ardından katılımcıların, kendilerine tanınan süre içinde kendilerini tanıtması ve ikram edilen kahvaltıyla sona erdi.