Sinop Boyabat'ta Kent Konseyi Toplandı

Boyabat'ta Kent Konseyi Toplandı

21.03.2017 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

Boyabatta Kent Konseyi Toplandı

SİNOP (AA) - Boyabat Kent Konseyi toplantısı Belediye Başkanı Şefik Çakıcı başkanlığında yapıldı.

Haberin Devamı

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat'ın tarihiyle, kültürüyle adından söz ettiren bir ilçe olduğunu belirtti.

Geçmiş yıllarda siyasi ve ticari anlamda büyük sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Maviş şöyle konuştu:

"Boyabat hepimizin sevdası. Tarihi olan bir şehir. Kültürel ve tarihi zenginliği çok büyük bir yerde yaşıyoruz. Bu zenginliğimizi göz önüne alarak çalışmalarımızı yapmalıyız. Tarih, kültür ve medeniyet mirası olan bir ilçemiz var. Bu zenginlik aynı kalırsa değeri kaybolur. Çok kıymetli bir kent olmak için önemli adımlar atıyoruz. Tarihi evlerimize sahip çıkmalıyız, çarşımıza, kalemize sahip çıkmalıyız. Bunu yaptığımız vakit dev bir şehir olacağız."

Haberin Devamı

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat'ın kaderini hep beraber değiştireceklerini söyledi.

Kültür ve turizm şehri olmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını ifade eden Çakıcı, "Boyabat Kalesi ve Kırkkızlar'da ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak spor faaliyetleri gerçekleşecek. İnşallah 19-20 ve 21 Mayıs tarihlerinde, Amerika'dan ve Avrupa'dan gelecek dünyaca ünlü sporcular Boyabat Kalesi'ne tırmanacak ve Kırkkızlardan paraşütle atlayış yapacaklar. Hıdırellez etkinlikleri ile birlikte yürütülecek bu gösterilerle herkesin gözü üzerimizde olacak." diye konuştu.