Silopi Silopi'de, 29 Ekim coşkuyla kutlandı

Silopi'de, 29 Ekim coşkuyla kutlandı

29.10.2020 - 15:27 | Son Güncellenme:

Silopi'de, 29 Ekim coşkuyla kutlandı

Silopide, 29 Ekim coşkuyla kutlandı

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA) - ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde düzenlenen etkinlikle Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci yıl dönümü kutlamaları Silopi Kaymakamlığı'nca düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamalara Kaymakam Can Kazım Kuruca'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden kutlama programında konuşan Kaymakam Kuruca, "Bu topraklar var oldukça dünyada umut var olacak. Bu toprakların insanları Anadolu'nun insanları özgür oldukça dünyaya umut vermeye devam edecekler. Zannetmeyin ki bu zafer sadece bize ait bir zaferdir. Mustafa Kemal Atatürk, o büyük önder savaş meydanında kazanılan zaferin eğer cumhuriyet ile eğer medeni devrimlerle taçlandırılmazsa sonunun gelmeyeceğini başarının elde edilmeyeceğini bildiği için 29 Ekim 1923'te cumhuriyeti ilan etti ve Cumhuriyeti siz gençlere emanet etti" dedi.
Program, Kaymakam Kuruca'nın dereceye giren öğrencilere ödül vermesi ve ardından alan içinde onlarca balonun bir anda gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI