Sivas Cumhuriyet Kadınları, Özgecan Aslan'ı andı

Cumhuriyet Kadınları, Özgecan Aslan'ı andı

11.02.2020 - 15:28 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Kadınları, Özgecan Aslan'ı andı

Cumhuriyet Kadınları, Özgecan Aslanı andı

Rahmi MEYVECİ/SİVAS, (DHA) - CUMHURİYET Kadınları Derneği Sivas Şubesi üyeleri ölümünün 5'inci yıldönümünde Özgecan Aslan'ı andı. 
Dernek binasında basın bildirisini okuyan Şube Başkanı Nurten Yanalak, "Özgecan Aslan, Münevver Karabulut sadece kadın oldukları için ve cinsellik için öldürüldüler. Öldürülme şekillerinde ise dünyada benzeri görülemeyecek bir vahşet yaşanmıştır. Bundan üç gün önce bir baba erkek arkadaşı var diye kızını öldürdü. Peki hangi baba kız arkadaşı var diye oğlunu öldürüyor. Erkek çocuklarımıza tanıdığımız hoşgörüyü kız çocuklarımıza tanımıyoruz. Burada ki sorun toplumun ortak değeridir" dedi. 
Yanalak, bu tür toplumsal sorunların bir an önce masaya yatırılıp çözüm odaklı sonuçlar elde edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Biz kadınlar dünyanın her yerinde kadın ve erkek olarak eşit haklara sahip olarak eğitim görmek, çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Kadınlara ülke yönetiminde eşit haklar sağlanmalıdır. Kadınlar ülkede güçlü olursa, kadın cinayetlerine çözüm sağlanmış olur. Başka çaresi yoktur. Ölümünün 5'inci yılında Özgecan Aslan'ı rahmetle anıyor ve kadın cinayetlerini işleyenleri nefretle kınıyoruz" diye konuştu

FOTOĞRAFLI